США виступили з новини претензіями до Росії через Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

США виступили з новини претензіями до Росії через Крим

США виступили з новини претензіями до Росії через Крим
Джерело:  online.ua

На рівні Державного департаменту Сполучених Штатів російському режиму Володимира Путіна дорікнули довготривалими репресіями на території окупованого українського Криму.

Джерело: заява дипломатів

За оприлюдненими даними, у виступі Держдепу говориться про переслідування за релігійною ознакою, які почалися буквально після вторгнення та взяття півострова під контроль 2014 року.

Спеціальна доповідь відомства посилається на інформацію правозахисників, релігійні організації та різноманітні медіа, які висвітлюють репресивну політику Кремля з фіксацією фактів переслідування вірян у Криму.

“Російська влада в окупованому Криму продовжує переслідувати і залякувати релігійні згромадження меншин, зокрема мусульман – кримських татар, Свідків Єгови, членів Православної церкви України і духовенства”, - говориться у документі.

На рівні російського уряду заявляли, що “в Криму, зокрема у Севастополі, зареєстровано 907 релігійних громад в порівнянні з 891 у 2019 році, що на 1000 менше з моменту початку анексії в 2014 році, в останньому році, за яким були доступні дані українського уряду”.

Американська сторона звернула увагу на таку цинічну констатацію щодо зменшення організацій.

“За даними Харківської правозахисної групи, однією з найстаріших правозахисних груп країни, після окупації Криму Росією багато релігійних громад були фактично вигнані з півострова через вимоги про реєстрацію відповідно до недавно введених російськими законами. Тільки Українська Православна Церква Московського Патріархату була звільнена від цих реєстраційних вимог”, - заявили у Держдепу.

Документ згадує переслідування за справами “Хізб-ут-Тахрір”. Сполучені Штати виступили з офіційним засудженням відповідної політики на території окупованого регіону та з вимогами до Кремля зупинити ъъ негайно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?