США висунули безапеляційну вимогу Путіну по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули безапеляційну вимогу Путіну по Донбасу

США висунули безапеляційну вимогу Путіну по Донбасу
Джерело:  online.ua

29 серпня, в День пам'яті захисників України, американські дипломати звернулися до України і Росії. Вони підтримали українців, а главу Кремля Володимира Путіна закликали припинити агресію проти України і завершити війну на Донбасі.

Джерело: Facebook посольства США в Україні

У дипмісії США віддали данину поваги захисникам України, загиблим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

"У День пам'яті захисників України ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми підтримуємо народ України і закликаємо Росію припинити агресію проти України" - підкреслили в посольстві США.

Допомога США Україні в боротьбі з російською агресією

У команді Джо Байдена регулярно звертаються до Путіна і нагадують йому, що продовжать підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією. Перед самітом Кримська платформа тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін звернула увагу Путіна на те, що Сполучені Штати Америки твердо вважають, що незаконна окупація Криму Росією - це злочин. Вона запевнила його, що офіційний Вашингтон ніколи цього не забуде і не почне ігнорувати.

Квін підкреслила, що США знають, що потрібно зробити для залучення Росії до відповідальності за війну на Донбасі і окупацію Криму.

Напередодні стало відомо, що американський лідер Джо Байден підписав доручення виділити Україні до 60 млн доларів на товари і послуги Міноборони США. За попередніми даними, мова йде про частину військової допомоги в рамках узгодженого пакета обсягом 150 млн доларів, другої частини допомоги для України, яку затвердили два місяці тому.

Коротко про Іловайську трагедію

29 серпня 2021 року Україна втретє відзначає День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни. Пам'ять героїв вшанував президент України Володимир Зеленський покладанням квітів до Стіни пам'яті полеглих за Україну. Він також присвоїв звання Героя України посмертно військовослужбовцям Святославу Горбенко і Віктора Гурняка.

В цей день Зеленський зустрівся з родинами загиблих захисників України. Під час зустрічі обговорювали соціальне, пенсійне і медичне забезпечення сімей військових. Зеленський під час зустрічі поставив чиновникам завдання протягом 2021-2022 року вирішити питання черги на отримання житла для сімей загиблих учасників бойових дій на Донбасі і ветеранів.

Дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію 2014 року, коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськ на Донбасі. У боях за Іловайськ загинули 366 українських військових, а ще 429 українських захисника отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 бійців потрапили в полон, 24 військових пропали безвісти.

Як відомо, в середині серпня 2014 року українські військові взяли під контроль більшу частину Іловайська, але 23-24 серпня в район бойових дій увійшли російські війська, в результаті чого українські захисники виявилися в оточенні. Бойовики і російські військові спочатку погодилися випустити українців - 30 серпня був створений коридор, але російська сторона порушила домовленості і коли українські військові організованими колонами почали рух з міста, їх обстріляли. Втрати під Іловайськ стали наймасштабнішими для українських сил за час бойових дій на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?