США визнали ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією й ввели потужні санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

США визнали ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією й ввели потужні санкції

США визнали ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією й ввели потужні санкції
Джерело:  online.ua

26 січня влада США офіційно оголосила приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією. Окрім того, офіційний Вашингтон запровадив додаткові потужні санкції проти пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб.

Джерело: "Європейська правда"

США визнали ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією

За словами іноземних експертів, нове рішення США щодо Групи "Вагнера" передбачає замороження будь-яких американських активів угруповання та забороняє фізичним і юридичним особам країни надавати кошти, товари або послуги цій групі.

Офіційний Вашингтон звертає увагу на те, що "вагнерівці" причетні до серйозної злочинної діяльності. Насамперед йдеться про масовані страти, зґвалтування, викрадення неповнолітніх та фізичне насильство в різних країнах світу – серед іншого, в Центральноафриканській Республіці та Малі.

Окрім того, наголошується, що Мінфін США додав у санкційний список низку юридичних та фізичних осіб на різних континентах, які підтримують діяльність "вагнерівців".

Серед іншого, йдеться про російські акціонерні товариства "Терра Тек" і "БАРЛ", китайську Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co. LTD та її люксембурзьке представництво Spacety Luxembourg – вони надавали "вагнерівцям" космічні й аерознімки для військових операцій в Україні, - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що під санкційний удар Штатів потрапили особи у Центральноафриканській Республіці – "Офіцерський союз міжнародної безпеки", її директор Алєксандр Іванов та "Sewa Security Services", а також "вагнерівець" Валерій Захаров – та авіакомпанія Kratol Aviation, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?