США вже готують новий пакет військової допомоги Україні —Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

США вже готують новий пакет військової допомоги Україні —Reuters

США вже готують новий пакет військової допомоги Україні —Reuters
Джерело:  online.ua

США вже готують новий пакет військової допомоги Україні вартістю в 300 млн доларів.

Джерело:  Reuters

Що відомо про новий пакет військової допомоги від США

За інформацією журналістів видання, оголосити про підготовку та передачу Україні нового пакету військової допомоги можуть вже у п'ятницю, 26 травня.

Інші джерела повідомляють, що повідомити про виділення нового пакета допомоги можуть після вихідних, присвячених Дню поминання в США.

Очікується, що в пакеті буде більше керованих реактивних снарядів залпового вогню (GMLRS) для пускових установок HIMARS, а також боєприпаси для захисту України від Росії.

Необхідне озброєння швидше за все передадуть із запасів армії США.

Що вирішили за підсумками 12 Рамштайну 

Німеччина оголосила про поставки танків Leopard, Данія взяла зобов'язання щодо систем ППО, а Франція - щодо "легких танків" AMX-10 RC.

Крім того, партнери продовжать тренувати українських бійців на своїх полігонах, зокрема, вже розпочалася підготовка екіпажів танків M1 Abrams.

Глава Пентагону Ллойд Остін зазначив, що засідання присвячене посиленню захисту України, зокрема, поставкам снарядів калібру 155-мм, систем ППО, радарів та іншої амуніції.

Контактна група обговорила довгострокову підтримку України, зокрема щодо критичного обладнання. Міністри оборони країн-союзниць підтвердили намір наростити військове та промислове виробництво.

Про що конкретно йдеться, представники Пентагону не уточнили.

Крім того, учасники зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорили поставки Leopard для України, програми, що охоплюють необхідні ресурси для цього, а також домовилися створити центр з технічного обслуговування танків.

Особливу увагу учасники контактної групи приділили захисту українського неба. І главу Пентагона спитали про те, скільки літаків F-16 можуть надати саме США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?