США закликали своїх громадян негайно виїхати з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США закликали своїх громадян негайно виїхати з РФ

США закликали своїх громадян негайно виїхати з РФ
Джерело:  online.ua

Посольство США у РФ закликало своїх громадян не відвідувати Росію та терміново покинути країну через оголошену мобілізацію.

Джерело: Посольство США в РФ

Громадян США закликали покинути РФ

Громадянам США не слід їздити до Росії, а тим, хто проживає або подорожує в Росії, слід негайно покинути Росію, поки залишаються обмежені можливості для комерційних поїздок, - вказали в посольстві.

Це пояснили тим, що 21 вересня російський уряд розпочав мобілізацію своїх громадян до збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну.

Зазначається, що Росія може відмовитися визнавати громадян США з подвійним громадянством, позбавити їх доступу до консульської допомоги США, перешкодити їх виїзду з Росії та призвати на військову службу осіб з подвійним громадянством.

Варіанти комерційних рейсів наразі вкрай обмежені та часто недоступні за короткий термін. Наземні маршрути на автомобілях і автобусах ще відкриті.

Якщо ви хочете покинути Росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США, і умови, включно з варіантами транспортування, можуть раптово стати ще більш обмеженими, - вказано у повідомленні.

Перед цим Болгарія також закликала своїх громадян, які зараз перебувають в Росії, терміново покинути країну.

Нагадаємо, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що мобілізують 300 тисяч резервістів.

У відповідь на це, ЄС погодив підготовку нових санкцій та збільшення обсягів постачання зброї для українських військ.

Також через мобілізацію в російських містах пройшли акції протесту, були спроби підпалити військкомати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?