США закликають Китай негайно припинити проведення навчань поблизу Тайваню
Категорія
Політика
Дата публікації

США закликають Китай негайно припинити проведення навчань поблизу Тайваню

США закликають Китай негайно припинити проведення навчань поблизу Тайваню
Джерело:  online.ua

За словами керівника Держдепу США Ентоні Блінкена, реакція КНР у відповідь на візит спікера Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі до Тайваню у вигляді військових навчань - це кричуща провокація.

Джерело: Reuters

США засуджують військову активність КНР поблизу Тайваню

За словами Блінкена, Пекін намагається залякати не тільки Тайвань, але й сусідні країни в регіоні після початку найбільших в історії військових навчань в Тайванській протоці.

Зі свого боку Ненсі Пелосі закликала владу КНР припинити пуски ракет поблизу Тайваню.

Пелосі засудила китайських військових за запуск ракет у морі неподалік Тайваню в четвер, вимагаючи, щоб вони "негайно" припинили ці запуски, - цитують політикиню журналісти видання Axios.

При цьому конгресвумен заявила, що Пекіну не вдасться ізолювати острів Тайвань і не зупинить американських чиновників від відвідувань Тайбею.

Пелосі вказала, що Китай використовує візит американської делегації на острів "як виправдання" для здійснення пусків ракет.

При цьому США віришили на невизначений час залишити авіаносець USS Ronald Reagan біля берегів Тайваню для спостереження за ситуацією через військові навчання Китаю.

Фото - media.defense.gov

У Білому домі заявили, що не мають наміру загострювати ситуацію навколо Тайваню, але і залишати води Тайваню поки не планують.

У відповідь на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань Пекін почав навчання з бойовими стрільбами, запуском ракет і маневрами військових кораблів навколо острова.

При цьому МЗС КНР викликало дипломатів європейських країн з метою висловити протест у зв’язку із заявою G7 та ЄС, яка критикує військові навчання армії КНР поблизу Тайваню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?