США запровадили нові жорсткі обмеження для виробників мікросхем у Китаї
Категорія
Світ
Дата публікації

США запровадили нові жорсткі обмеження для виробників мікросхем у Китаї

США запровадили нові жорсткі обмеження для виробників мікросхем у Китаї
Джерело:  online.ua

США оголосили про нові жорсткі обмеження для виробників мікросхем у Китаї.

Джерело: Bloomberg

Які обмеження ввели США

Адміністрації США Джо Байдена оприлюднила рішення щодо обмежень на нові операції в Китаї для виробників мікросхем.

Це може завадити зусиллям щодо розширення на найбільшій у світі напівпровідникової арени. Закон про чіпи та науку вартістю 50 мільярдів доларів тепер забороняє фірмам, які виграли гранти, збільшувати виробництво на 5% для передових чіпів і на 10% для старих технологій, - йдеться у повідомленні.

Міністерство торгівлі США обмежує витрати у розмірі 100 000 доларів на інвестиції у передові потужності в Китаї.

Ці обмеження є частиною зусиль США, спрямованих на те, щоб перешкодити амбіціям Китаю, забезпечуючи при цьому постачання компонентів, що лежать в основі революційних технологій, включаючи штучний інтелект і суперкомп'ютери, а також повсякденну електроніку.

Чому США вводять обмеження для китайських виробників мікросхем

У минулі роки США вносили до чорного списку китайських лідерів у галузі технологій та прагнули перекрити потік складних процесорів. Вони заборонили своїм громадянам надавати певну допомогу китайській індустрії мікросхем.

Нові обмеження, пов'язані із Законом про чіпи, спрямовані на те, щоб накласти більш обтяжливі обмеження на компанії. Йдеться про лідерів галузі TSMC, Samsung та Intel, які всі працюють у Китаї.

Обмеження можуть завадити довгостроковим зусиллям щодо переслідування зростання економіки Китаю, а також ускладнити Пекіну створення передових можливостей у себе в країні.

Представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив у середу, 22 березня, що його уряд надіслав США дипломатичну скаргу щодо останніх обмежень. За його словами, Китай захищатиме права та інтереси китайських фірм.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?