США збільшать мито на російський алюміній до 200% — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

США збільшать мито на російський алюміній до 200% — Bloomberg

США збільшать мито на російський алюміній до 200% — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Американська влада має намір запровадити 200-відсоткові мита на алюміній російського виробництва вже за декілька днів, щоб суттєво посилити тиск на команду очільника Кремля Володимира Путіна та російську економіку.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

США хочуть ввести 200-відсоткові мита на алюміній із РФ

Як стверджує анонімне джерело журналістів, це рішення обговорювалося протягом декількох місяців.

Окрім того, наголошується, що офіційний Вашингтон також націлився на російський метал, адже влада РФ демпінгує алюміній на американському ринку і завдає серйозної шкоди вітчизняним компаніям.

Що важливо розуміти, очільник Білого дому Джо Байден ще не дав офіційного дозволу на ці дії. Його команда не приховує стурбовансті стосовно побічної шкоди для американської промисловості, зокрема аерокосмічної та автомобільної.

Такі високі тарифи фактично покладуть край американському імпорту металу з Росії, другого за величиною виробника алюмінію у світі. Хоча імпорт з Росії традиційно становив 10% від загального обсягу імпорту алюмінію в США, згідно з даними американської торгівлі, цей показник знизився до трохи більше 3%, - йдеться в матеріалі журналістів.

Що відомо про скандал навколо десятого пакету санкцій проти РФ

Нещодавно офіційний представник Польщі при Євросоюзі Анджей Садось зізнався, що стурбований тим, що влада ЄС затягує процедуру затвердження десятого пакета санкцій проти Росії на тлі її загарбницької війни проти України.

Минулого тижня були заплановані кілька зустрічей постійних представників, які в останній момент були скасовані. Ми втрачаємо дуже дорогоцінний час, за який щодня Україна платить жертвами серед цивільного населення, пошкодженням інфраструктури або дітьми, яких викрадають до Росії, – висловив своє обуреннч Садось.

Як відомо, 2 лютого Європарламент публічно закликав ЄС нарешті ввести десятий пакет санкцій проти Росії, однак цього досі не сталося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?