США знайшли ще один спосіб зупинити будівництво Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

США знайшли ще один спосіб зупинити будівництво Північного потоку-2

США знайшли ще один спосіб зупинити будівництво Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда нового американського лідера Джо Байдена робить усе можливе, щоб зупинити будівництво "Північного потоку-2", який є одним із найбільших проєктів президента РФ Володимира Путіна. Так, 23 лютого офіційно стало відомо, що Сполучені Штати Америки внесли у ще один санкційний список судно-трубоукладач "Фортуна", що бере участь у будівництві скандального російського газогону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства фінансів Штатів.

"Судно та його власник, компанія "КВТ-Рус", потрапили під санкції, передбачені законом PEESA "Про захист енергетичної безпеки Європи", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що в середині січня 2021 року їх внесли до іншого санкційного списку в рамках закону CAATSA "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій". Тиждень тому Державний департамент США в доповіді Конгресу не запропонував нових санкцій проти учасників побудови газопроводу "Північний потік-2" - лише ті, які були визначені попередньою адміністрацією.

Варто зазначити, що нещодавно глави МЗС України та Польщі Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау публічно закликали нового очільника Білого дому Джо Байдена зробити усе можливе, щоб нарешті зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2". Окрім того, дипломати нагадали, що вони раніше чимало разів попереджали про небезпеку, пов’язану з російським проєктом.

Скандальний газогін закінчений на понад 90%, і команда Володимира Путіна та її західні партнери планують закінчити його цього року. Так, українська Служба зовнішньої розвідки нещодавно дізналася, що Газпром навіть почав нехтувати технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи скандальний газогін "Північний потік-2", оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії. В першу чергу, йдеться про дотримання суднами забезпечення затвердженого маршруту під час переходу з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна поставили ультиматум Німеччині  через блокування Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?