США знайшли спосіб виявляти корупцію щодо допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

США знайшли спосіб виявляти корупцію щодо допомоги Україні

США знайшли спосіб виявляти корупцію щодо допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Американська влада уже створила інститут моніторингу та розслідування незаконних дій шахраїв і корупціонерів, які використовують допомогу офіційного Вашингтона Україні під час війни з армією Російської Федерації.

Джерело:  сайт  офісу генерального інспектора Агентства з міжнародного розвитку США (USAID)

США будуть відслідковувати випадки корупції щодо допомоги Україні

Журналісти звернули увагу на те, що на сайті офісу генерального інспектора Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) опублікували документ, що має назву "Стратегічний план нагляду за допомогою Україні".

У ньому йдеться про те, що американський народ виділив допомогу на суму понад 113 млрд дол. на підтримку Україні, яка здійснюється через 11 різних державних органів і установ.

Окрім того, наголошується, що, плануючи нагляд, офіційний Вашингтон намагається "визначити сфери найвищого ризику шахрайства, марнотратства або зловживань".

З цією метою вирішили створити Міжвідомчу робочу групу з нагляду в Україні, яка складається з офісів трьох генеральних інспекторів (Міноборони, Держдепартаменту та USAID – "Могутньої трійки"), а також інших генеральних інспекторів наглядових організацій в усьому уряді США.

Також повідомляється, шо наглядовий персонал офісів "Могутньої трійки" уже розпочав проводити щомісячні зустрічі для координації наглядової діяльності в Україні ще у червні 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?