Стало відомо, чому в Україну надходять малі партії вакцини Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чому в Україну надходять малі партії вакцини Pfizer

Стало відомо, чому в Україну надходять малі партії вакцини Pfizer
Джерело:  online.ua

В Україну надходять лише невеликі партії антикоронавірусної вакцини Pfizer-BionTech виключно через технічні особливості перевезення цього препарату, стверджують у компанії Crown Agents - офіційному посереднику в придбанні препарату.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами голови представництва в Україні Тетяни Коротченко, постачання Pfizer зумовлено логістичними складнощами перш за все.

“Таких вакцин в Україні ще не було. Вона вимагає специфічного температурного режиму поставки: мінус 70 градусів за Цельсієм. Є чіткі інструкції з поставки безпосередньо від виробника, які Crown Agents дотримується в повній мірі.

Ми возимо цю вакцину з грудня минулого року для британського уряду, тому можемо говорити про те, що механізм ввезення вакцини дрібними партіями є економічно вигідним: привезли, прищепили - привезли наступну партію. Везти одразу багато вакцини та зберігати її в холодильнику - дорого”, - пояснила вона.

Вона звернула увагу, що наразі існують потужні домовленості з українським урядом щодо постачання вакцини. Завдяки такій співпраці в цілому Україна, як вона уточнила, опинилася на “радарі” великих світових фармакологічних компаній.

“Crown Agents підписали тристоронній контракт на поставку, в рамках якого до кінця року в Україні буде поставлено 20 млн доз вакцини. В даний час в Україні вже завезли 601 тис. Доз. Продовж червня вакцина прибувала в Україну щотижня, системні поставки налагоджені”, - резюмувала Коротченко.

Вакцинація в Україні

Станом на липень в Україні вже понад 2 млн людей зробили щеплення від коронавіруса. Утім, це надзвичайно низькі темпи у порівнянні з всіма сусідами.

Українців вакцинують наступними препаратами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові — ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech — вона знаходиться на останніх стадіях погодження ВООЗ для екстреного застосування, в Україні вакцину зареєстровано 9 березня 2021 роки;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея — ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, в Україні її зареєстровано 20 квітня 2021 роки;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech — вакцина дозволена для екстреного використання ВООЗ, її застосовують в США, Великій Британії, Канаді і ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?