Стало відомо, скільки росіян в'їхали в Україну з початку року
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки росіян в'їхали в Україну з початку року

Стало відомо, скільки росіян в'їхали в Україну з початку року

Поки президент Росії Володимир Путін і підтримувані ним бойовики ОРДЛО масово проводять незаконну паспортизацію на окупованому Донбасі, громадяни РФ активно їдуть в Україну. Тільки за перші дев'ять місяців 2020 року в нашу країну в'їхали 311 тисяч росіян і це при тому, що кілька тисяч жителів Росії отримали відмову на в'їзд. Про це йдеться в офіційному звіті Держприкордонслужби України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"311 тисяч громадян Росії перетнули український кордон з січня по вересень 2020 року. Відмовлено у в'їзді 2,3 тисячам громадян Росії", - йдеться в звіті ДПСУ.

Причинами відмови на в'їзд росіянам в основному були непідтверджена мета поїздки та порушення в'їзду і виїзду на тимчасово окупованих територіях України. Також росіянам не дозволяли в'їзд в Україну через недійсні документи і перевищення термінів реєстрації.

Важливо відзначити, що в Україні є також "чорний список" артистів, яким заборонений в'їзд в країну через загрозу національній безпеці і порушення українських кордонів, зокрема через відвідування окупованих Криму і ОРДЛО. У цей список включені імена понад 150 акторів, актрис, співаків, музикантів та інших культурних діячів.

До слова, бойовики ОРДЛО запевняють, що вже понад 300 тисяч українців, які проживають на окупованому Донбасі, незаконно отримали паспорти РФ. В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підтверджують цифри окупантів.

Важливо знати, що згідно з українським законодавством громадянин України не має права мати два громадянства. Отже, якщо громадянин України добровільно набуває громадянство іншої держави, то це є підставою для припинення громадянства України. Однак припинити громадянство певної особи може тільки Президент України своїм указом. Тому автоматично при отриманні паспорта іншої держави паспорт України не анулюється, але ризики втратити громадянство України є.

Відзначимо, російські паспорти, які країна-агресор роздає жителям окупованих територій Донбасу і Криму, не містять відомостей про місце проживання і колишнього громадянства. Їх не визнають в ЄС, де раніше обіцяли розглянути подальші заходи у відповідь на надання Росією громадянства українцям, які проживають в ОРДЛО і на окупованому півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, скільки росіян отримали статус біженця в Україні в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?