Стало відомо, як Зеленський відреагує на санкції США проти Дубинського
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як Зеленський відреагує на санкції США проти Дубинського

Стало відомо, як Зеленський відреагує на санкції США проти Дубинського

Кілька днів тому Міністрество фінансів США розширило санкції за втручання в президентські вибори. У санкційний список потрапили сім українців і чотири українських інформаційних ресурсів. Зокрема, санкції наклали на народного депутата президентської партії "Слуга народу" Олександра Дубинського. В Офісі президента українського лідера заявили, що Володимир Зеленський не буде реагувати на це, оскільки останній насамперед є депутатом, тому коментувати ситуацію перш за все повинні у фракції та депутатському корпусі, а не на Банковій. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо. Свобода.

"А чому саме президент має на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубинський - депутат. І первинна реакція - це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції «Слуга народу». Саме так правильно", - вважає Подоляк.

Як уже згадувалося раніше, 11 січня офіційно стало відомо, що влада США ввели санкції проти 7 громадян і 4 засобів масової інформації України через втручання в президентські вибори Сполучених Штатів. Під санкційний удар Штатів потрапили: народний депутат фракції "Слуги народу" Олександр Дубинський, експомічник нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик, екс-нардеп-утікач Олександр Онищенко, а також оточення Деркача - Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель. Крім того, також санкції ввели проти сайтів "Ера-Медіа", Only News, NabuLeaks і "Скептик".

Нагадаємо, кілька місяців тому народний депутат Андрій Деркач в розпал президентської гонки в США оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив нового президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. У команді Порошенко "плівки Деркача" назвали спробою вплинути на відносини США і України, а в штабі Байдена цей матеріал назвали відредагованою "діркою від бублика". Розвідка США в свою чергу уточнила, що Росія втручалася в американські вибори за допомогою Деркача. За даними Вашингтона, Деркач підтримує тісні зв'язки з російською розвідкою і вже більше десяти років служить активним російським агентом.

Президент України Володимир Зеленський обурився тоді, що нашу країну втягують в черговий скандал. Він запевнив, що Україна не дозволяла і не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори в іншій країні, а українців закликав утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук прокоментувала санкції американської влади проти Дубинського. Вона звернула увагу на те, що кроки і висловлювання останнього часто не збігалися з позицією фракції, тому рішення США можна зрозуміти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?