Степанов розкрив, навіщо локдаун проти коронавірусу вводять саме у січні
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов розкрив, навіщо локдаун проти коронавірусу вводять саме у січні

Степанов розкрив, навіщо локдаун проти коронавірусу вводять саме у січні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що посилення карантину в січні дозволить "збити" стрибок захворюваності на коронавірус COVID-19. Міністр Максим Степанов нагадав, зростання випадків інфекції прогнозують після новорічних та різдвяних свят. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови відомства 5 січня.

За його словами, саме цей термін необхідний для подолання нового "кола" глобальної епідемії.

"Ми виходили з того, що карантинні обмеження будуть діяти на території країни 16 днів – це той термін, який необхідний нам, щоб повністю збити хвилю поширення COVID-19, це та міра, яка необхідна для нашої країни з точки зору протиепідемічних заходів", - пояснив Степанов.

Він вважає, цей режим запобігатиме жорстким локдаунам у майбутньому.

"Щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб до весни – до квітня, травня – не вводити локдаунів, щоб ми спокійно пройшли цю хвилю поширення COVID-19, щоб витримала наша медична система, щоб ми були в змозі надавати медичну допомогу незалежно від того, де мешкає українець", - додав міністр.

У період посилення карантину заборонено проводити концерти чи інші масові заходи, зокрема й спортивні (виключенням стали, наприклад, матчі); ресторани, кафе, бари не працюватимуть, їжу можна буде брати лише на винос чи за доставкою; також закриються розважальні та культурні заклади, зокрема ТЦ, однак за винятком супермаркетів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні почали попереджати про заборону на продаж непродовольчих товарів у період січневого локдауну. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував наявність таких намірів в уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?