Стерненко засудили на 7 років в'язниці. Як на суперечливий вирок відреагували в суспільстві
Категорія
Україна
Дата публікації

Стерненко засудили на 7 років в'язниці. Як на суперечливий вирок відреагували в суспільстві

Стерненко засудили на 7 років в'язниці. Як на суперечливий вирок відреагували в суспільстві
Джерело:  online.ua

Сергія Стерненка, колишнього учасника одеського осередку “Правого сектору”, судили за нібито викрадення іншої людини. Приморський районний суд Одеси у вівторок, 23 лютого, провів відповідне засідання, під час якого колишньому активісту оголосили вирок - 7 років 3 місяці ув’язнення. Стерненко не погодився з таким вердиктом, таку ж позицію мали активісти, що прийшли його підтримати під суд — вивезення підсудного до СІЗО супроводжувалося сутичками та спробою блокувати автомобіль правоохоронців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на медіа та соціальні мережі.

Одразу після винесення вироку на його захист стала ціла низка активістів, журналістів, колишніх політв’язнів і посадовців. Також без уваги не залишили суперечливий інцидент звичайні користувачі соціальних мереж.

Стерненка звинувачували у викраденні людини нібито заради заволодіння 300 гривнями в нього. Засновник YouTube-шоу “Телебачення Торонто” Майкл Щур звернув увагу на те, що згадана сума — це округлений “поріг” для відкриття кримінальної справи.

Одночасно журналіст та учасник української делегації в Тристоронній контактній групі Денис Казанський звернув увагу на особу судді. Він стверджує, що посадовець родом з Донецька, де він “прославився” понад 10 років тому колекцією радянських пам’ятників перед домівкою.

Колишній політв’язень російського режиму Олег Сенцов, який провів роки у в’язниці за політизованою кримінальною справою в окупованому Криму, досить лаконічно відреагував на вирок. Він оприлюднив коротку заяву на своїй сторінці у Facebook.

Особисто місце проведення судового засідання відвідала міністерка охорони здоров’я часів Петра Порошенка Уляна Супрун. Вона вкотре звернула увагу на “совєцьке” правосуддя в Україні, яке катує та ув’язнює громадян держави відповідно політичним переслідування.

Щодо вироку Стерненку журналісти вже встигли запитати очільника партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка. Утім, той заявив, що не має жодної позиції з цього приводу.

Видання “Букви”, посилаючись на свого репортера з будівлі суду, повідомили про дзвінок Стерненка особисто президенту Володимиру Зеленському (саме його той звинувачував у судовому процесі проти себе). Він почав дзвінок зі слів подяки політику за вердикт суду, на що Зеленський спитав — нащо дзвонити йому — та скинув бесіду.

У Twitter користувачі поставили питання — звідки в Стерненка особистий телефон Зеленського. Інші нагадали, колишній активіст стверджував, що особисто й неофіційно нібито бачився з президентом, тож номер може залишитися саме після цієї зустрічі.

Як повідомляв ONLINE.UA, прокурорська сторона вимагала від суду 8 років ув’язнення та повну конфіскацію майна. Обвинувачення наполягало, що Стерненко повністю винен у викраденні громадянина Сергія Щербича задля заволодіння сумою грошей у 300 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?