Столтенберг анонсував рішення Німеччини щодо танків Україні найближчим часом
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг анонсував рішення Німеччини щодо танків Україні найближчим часом

Столтенберг анонсував рішення Німеччини щодо танків Україні найближчим часом
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТо Єнса Столтенберга під час спільного брифінгу з очільником міноборони НІмеччини Борисом Пісторіусом глава Альянсу анонсував рішення німецького уряду щодо поставок танків Leopard Україні вже невдовзі.

Джерело: Spiegel

Столтенберг закликав партнерів починати готувати танки Leopard для України

Генсек НАТО зазначив, що німецький уряд невдовзі має прийняти рішення щодо поставок танків Leopard, одже партнери України, зокрема, Польща, можуть готуватись до передачі цих танків та розпочинати навчання українських військових.

У той же час голова Мінооборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що його країна вже надіслала Німеччині офіційний запит щодо дозволу на передачу Україні танків Leopard 2.

Німці вже отримали наше прохання про згоду на передачу танків Leopard 2 Україні. Я також закликаю німецьку сторону приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи, - підкреслив Блащак.

У той же час сам очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що Берлін поки що не ухвалив рішення щодо поставок танків Україні.

На даний момент немає нової інформації, ситуація не змінилася. МИ готуємо рішення, яке буде дуже скоро. Як я казав в Рамштайні, я підтримую партнерів, якщо вони хочуть почати навчання на цих танках, ми цьому не заважатимемо. Але як я сказав, ми готуємо своє рішення, - зазначив Пісторіус.

Міністр нагадав про своє рішення доручити Бундесверу перевірку танків, але зазначив, що це зроблено не просто для того, щоб їх перерахувати.

Звісно ми знаємо, скільки їх у нас, все трохи складніше. Ми маємо перевірити запаси промисловості, - зазначив очільник Міноборони Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?