Столтенберг не виключає передачу Україні винищувачів F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг не виключає передачу Україні винищувачів F-16

Столтенберг не виключає передачу Україні винищувачів F-16
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, країни Заходу можуть почати передачу винищувачів F-16 Україні, оскільки ніякої категоричної відмови від цього ніхто не робив.

Джерело:  The Guardian

Захід не відмовляється від поставок Україні винищувачів F-16

На думку Столтенберга, Захід надав Україні достатню кількість техніки, зокрема, танки бойові машини, РСЗВ та артилерію для звільнення окупованих армією РФ територій.

За словами генсека, зараз мета полягає в тому, щоб дозволити українцям розпочати наступ та повернути свої території.

При цьому він не виключив передачі Україні американських винищувачів F-16, незважаючи на відмову від таких поставок президента США Джо Байдена. Столтенберг уточнив, що ніяких рішень щодо F-16 поки не прийнято.

Ми повинні продовжувати вирішувати питання щодо необхідності розширення можливостей, - зазначив Столтенберг.

Столтенберг закликав Захід готуватись до тривалої підтримки України 

Генсек НАТО зазначив, що наразі кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін веде війну на виснаження і готовий кинути на смерть тисячі росіян заради мінімальних успіхів.

Президент Путін не планує миру, він планує продовжувати війну, - наголосив Столтенберг.

Він зазначив, що країна-агресор нарощує військово-промислове виробництво та "звертається до авторитарних режимів, таких як Іран чи Північна Корея, та інших, щоб спробувати отримати більше зброї".

Тому, на думку Столтенберга, США, Велика Британія, Франція, Німеччина та інші західні країни повинні бути готові до тривалої підтримки України боєприпасами, зброєю та запчастинами.

Потреба зберігатиметься, тому що це війна на виснаження. Йдеться про промисловий потенціал для підтримки допомоги, - зазначив генсек НАТО.

Він уточнив, що така необхідність у промисловому потенціалі виникла, оскільки поточний рівень витрати боєприпасів вищий за рівень їхнього виробництва.

Але, як зазначив Столтенберг, такий дефіцит снарядів також спостерігається і в Росії, яка намагається знайти допомогу в Китаї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?