Суд обрав Порошенку запобіжний захід
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд обрав Порошенку запобіжний захід

Суд обрав Порошенку запобіжний захід
Джерело:  online.ua

19 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід п’ятому президентові України і народному депутату Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.

Джерело: пряма трансляція

Обрано запобіжний захід Порошенку

О 14:00 слідчий суддя Олексій Соколов оголосив рішення щодо обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Також Порошенко повинен здати закордонний паспорт.

Особисте зобов'язання полягає у покладенні на підозрюваного зобов’язання виконувати покладені на нього судом обов’язки.

Нагадаємо, прокурори просили суддю тримати Порошенка під вартою 2 місяці або виплатити заставу у сумі 1 млрд грн.

Прошу застосувати відносно Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці у межах строку досудового розслідування..., визначити підозрюваному заставу в розмірі 1 млрд гривень, — сказав прокурор.

Прокурори пояснили необхідність такого запобіжного заходу характером кримінального провадження, розміром збитків та майновим становищем Порошенка. Сторона обвинувачення вважає, що такий запобіжний захід забезпечить виконання політиком процесуальних зобов’язань.

Перше засідання суду відбулося 17 січня після повернення Порошенка з Польщі. У столичному аеропорту "Жуляни" прибуття колишнього президента очікувало ДБР та прихильники політика.

Перед початком засідання між поліцією та прихильниками Порошенка відбулися сутички.

Як зазначають очевидці, деякі активісти намагалися встановити навпроти Печерського суду бочки, потім їх почали відтісняти правоохоронці. Під час штовханини нібито було застосовано сльозогінний газ.

За повідомленнями, на стороні Володимирського узвозу навпроти суду встановилиі кілька палаток "Європейської солідарності".

У чому звинувачують Порошенка

Нагадаємо, що 20 грудня 2021 року Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Політика підозрюють у постачанні вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Також у цій справі задіяні Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Адвокати Порошенка вважають справу політично вмотивованою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?