Сунак попередив світ про підступний план Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Сунак попередив світ про підступний план Путіна щодо України

Сунак попередив світ про підступний план Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Британський лідер Ріші Сунак закликав міжнародну спільноту ігнорувати будь-які заклики російського диктатора Володимира Путіна та його команди до припинення вогню доти, доки Кремль не виведе свої війська з окупованих територій в Україні.

Джерело:  Sky News

Сунак просить ігнорувати нові заклики Путіна щодо України

Прем'єр Британії виступив із зверненням до лідерів країн-членів Об'єднаних експедиційних сил у Латвії, після того, як глава держави Володимир Зеленський попросив Захід надати більше зброї ЗСУ.

Сунак звернув увагу на те, що НАТО забов'язаний надати більше військової допомоги Україні, включно з додатковими системами ППО, артилерією та бронетехнікою.

Ми повинні чітко усвідомлювати, що будь-який односторонній заклик до припинення вогню з боку Росії є абсолютно безглуздим у нинішньому контексті. Я думаю, що це був би помилковий заклик, він буде використаний Росією для перегрупування, для посилення своїх військ. І поки вони не вийдуть із загарбаної території, не може і не повинно бути ніяких реальних переговорів, - наголосив британський лідер

Окрім того, він додав, що НАТО повинен сконцентруватися на зниженні здатності армії РФ перегрупуватися і поповнювати свої ресурси.

За його словами, це передбачає переслідування її ланцюгів постачання і позбавлення міжнародної підтримки, зокрема жорстку критику влади Ірану за постачання безпілотників країні-агресорці

Окрім того, наголошується, що в онлайн-режимі український лідер Володимир Зеленський закликав партнерів України надати широкий спектр систем озброєнь - це сталося через кілька годин після того, як РФ атакувала дронами-камікадзе Київ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?