Тарифи на опалення та воду зросли у Києві: що змінилося з 1 січня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тарифи на опалення та воду зросли у Києві: що змінилося з 1 січня

Тарифи на опалення та воду зросли у Києві: що змінилося з 1 січня
Джерело:  online.ua

У Києві збільшилися тарифи на опалення та гарячу воду з 1 січня 2020 року. Розпорядження ухвалили незадовго до Нового року на рівні Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідні документи мерії.

За оприлюдненими даними, постанову ухвалили 29 грудня, вона торкається послуг комунального підприємства "Київтеплоенерго".

З 1 січня показник вартості постачання теплової енергії для населення становить 1 616,48 гривні за 1 Гкал. Раніше він складав 1 356,31 гривні, тобто був дешевшим майже на 20%.

Водночас дані у документації вказані без витрат на утримання та ремонту центральних теплових пунктів, а також без урахування витрат на "Київтеплоенерго". Згідно з попередньою оцінкою журналістів, разом з цими даними вартість сягатиме:

  • 1 714,70 гривні за 1 Гкал з утриманням і ремонтом центральних об'єктів "Київтеплоенерго";

  • 1 677,97 гривні за 1 Гкал з утриманням і ремонтом центральних теплових пунктів.

Бюджетні установи витрачатимуть на розрахунок за оновленими тарифами 1617,88 гривні (раніше було 1357,73 гривні), а от релігійні організації 1596,16 гривні (проти 1332,67 гривні раніше).

Гаряча вода обходитиметься киянам у 99,79 гривні за один кубометр у порівнянні з 85,97 гривні раніше. Разом з урахуванням додаткових виплат ціна сягає 103,63 гривні.

Бюджетні установи сплачуватимуть 92,36 гривні за куб, а от релігійні організації 97,70 гривні.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українцями важливими даними: він розповів, що під час наради з керівництвом Міненерго, НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу президента були напрацьовані два підходи, які "дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?