Тепер ми повністю незалежні від російського газу — Євросоюз
Категорія
Політика
Дата публікації

Тепер ми повністю незалежні від російського газу — Євросоюз

Тепер ми повністю незалежні від російського газу — Євросоюз
Джерело:  online.ua

Як стверджує європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, Європейський Союз нарешті зміг досягти енергетичної незалежності від Росії.

Джерело:  RTL

ЄС повністю позбувся газової залежності від РФ

За словами європейького політика, офіційний Брюссель зміг повністю відокремитися від газу країни-агресорки.

Ніхто не думав, що ми зможемо це зробити, бо залежали від Росії. Ми залежали на 40%, а тепер – лише на 7%, – розповів Тьєррі Бретон, звернувши увагу на те, що на початку повномасштабної війни РФ проти України досягнення енергонезалежності Євросоюзу від РФ прогнозувалося до 2027 року.

Окрім того, він підкреслив, що офіційна Москва більше не є надійним партнером для Брюсселю, а Європейському Союзу вдалося замінити 155 мільярдів кубометрів газу з інших джерел.

За словами єврокомісара, вартість цього газу зросла.

Як уже згадувалося раніше, декілька місяців тому на тлі надвисоких цін на енергоносії і загрозу стабільному постачанню газу, члени Євросоюзу дійшли висновку, що потрібно скоротити споживання газу на 15%, порівняно з середнім показником останніх 5 років.

Що важливо розуміти, якщо ситуація стане вкрай складною, вимога економії може стати обов’язковою.

Під час саміту 20 жовтня країни ЄС домовилися про заходи щодо боротьби з енергетичною кризою і погодилися з необхідністю прискорити зусилля щодо зниження попиту на енергію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?