Терористи з "ДНР" хочуть залучити до псевдореферендуму дітей від 13 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Терористи з "ДНР" хочуть залучити до псевдореферендуму дітей від 13 років

Терористи з "ДНР" хочуть залучити до псевдореферендуму дітей від 13 років
Джерело:  online.ua

СБУ опублікувала документи терористичної організації «ДНР», які регламентують залучення неповнолітніх громадян до участі у псевдореферендумі РФ на тимчасово окупованій території Донеччини.

Джерело: СБУ

Бойовики з "ДНР" планують залучити до псевдореферендумів

СБУ повідомляє, що таким чином загарбники сподіваються розширити «електоральну базу» підтримки кремлівського проєкту з приєднання частини східної України до складу РФ.

Згідно з отриманими матеріалами керівники окупаційної адміністрації планують задіяти у псевдоголосуванні місцевих жителів віком від 13 до 17 років.

За рахунок неповнолітніх, окупанти намагаються штучно збільшити катастрофічну нестачу «голосів» для легітимізації псевдореферендуму.

Неповнолітніх повинні будуть супроводжувати до «виборчих дільниць» їхні батьки, опікуни або представники так званих «дитячих будинків» на тимчасово окупованій території регіону.

Також для «накрутки показників» псевдореферендуму до нього планують залучати родини з Донецької області, які мають місцеву реєстрацію, але тимчасово виїхали до рф.

СБУ зазначає, що відповідні зміни до «виборчого процесу» його куратори доручили так званій «Центральній виборчій комісії ДНР».

Наразі Служба безпеки ідентифікувала всіх організаторів незаконної діяльності, встановила їх місцезнаходження та задокументувала злочини.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що РФ збирається провести псевдореферендуми в чотирьох окупованих областях України.

20 вересня окупаційні адміністрації Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей заявили, що 23-27 вересня проведуть псевдореферндуми про входження до РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?