Тільки так його можна зупинити: Меркель виступила з екстреною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Тільки так його можна зупинити: Меркель виступила з екстреною заявою

Тільки так його можна зупинити: Меркель виступила з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель звернулася до всього міжнародного співтовариства з терміновим попередженням - вона публічно визнала, що німецька влада і керівництво інших провідних країн світу вже знаходяться на межі втрати контролю над пандемією. Тому канцлерка Німеччини закликала весь світ докласти глобальних зусиль, щоб отримати шанс зупинити поширення коронавіруса. А це, за її словами. можна зробити тільки за допомогою ефективної вакцини, яка буде доступна всім країнам. На саміті Великої двадцятки, який стартував в форматі відеоконференції напередодні, Меркель закликала колег виділити гроші на виробництво вакцини, так як зібраних 5 млрд доларів на це катастрофічно не вистачає. Вона підкреслила, що ця термінова фінансова допомога в інтересах всіх, так як означає поліпшення системи охорони здоров'я на глобальному рівні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Щоб стримати пандемію, вакцинація повинна бути можлива і доступна для кожної з країн. Виділених на це коштів не вистачає ... Нам необхідно надійне фінансування, більш ефективна співпраця і незалежність у прийнятті рішень. Мета міжнародної кампанії - зробити доступними до кінця 2021 року 2 млрд доз вакцини. Для цієї ініціативи вже зібрані майже 5 млрд доларів. Внесок Німеччини - понад 500 мільйонів євро ", - звернулася Меркель до колег на саміті G20.

Зокрема, Меркель закликала спрямувати кошти на розвиток глобального механізму COVAX, в рамках якого країни світу отримають рівний доступ до безпечних і ефективним вакцинам після їх ліцензування та реєстрації. Завдання COVAX, як відомо, полягає в тому, щоб до кінця 2021 року розподілити безпечні та ефективні вакцини між усіма країнами-учасницями ініціативи пропорційно чисельності їх населення. До COVAX на сьогоднішній день приєдналися 172 держави, включаючи Китай. США не приймають в цій ініціативі.

Важливо відзначити, що з таким закликом до колег Меркель звернулася на тлі заяви Всесвітньої організації охорони здоров'я, де відзначили, що за останні чотири тижні в світі було виявлено більше хворих COVID-19, ніж за перші шість місяців пандемії. Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус акцентував увагу на тому, що лікарні та відділення інтенсивної терапії Європи і Північної Америки стрімко заповнюються або вже переповнені, а це означає, що світовой медичний колапс наближається.

Нагадаємо, пандемія коронавіруса є головною темою саміту G20, який проходить 21-22 листопада під головуванням Саудівської Аравії в онлайн-форматі. У ньому взяла участь глава GAVI Нгозі Оконджо-Івеала, яка закликала найбільш розвинені країни виділити приблизно 5 мільярдів доларів, щоб забезпечити вакциною найбідніші країни.

"Вірус перемагає. Тільки завдяки адекватному фінансуванню глобальної стратегії виходу, наприклад ACT Accelerator і його механізм COVAX, можна відновити економічну життєздатність і запобігти катастрофі в найбідніших країнах", - попередила колег Оконджо-Івеала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель попередила весь світ, що взимку коронавірус буде діяти ще агресивніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?