Time назвав найвпливовіших людей 2021 року
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Time назвав найвпливовіших людей 2021 року

Time назвав найвпливовіших людей 2021 року
Джерело:  online.ua

До переліку увійшли лідери, художники, актори, новатори, спортсмени та інші. Зокрема, принц Гаррі і герцогиня Меган Маркл, співачка Біллі Айлиш, гендиректор Apple Тім Кук, актриса Кейт Вінслет, президент США Джо Байден, голова SpaceX Ілон Маск і інші.

Джерело: Time

Time - американський щотижневий журнал і інформаційний портал зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Вперше номер журналу вийшов 1923 року. У Лондоні виходить європейська версія Time Europe (раніше називалася Time Atlantic), яка висвітлює події країн Європи, Близького Сходу, Африки, а з 2003 року і Латинської Америки.

Цьогоріч, окрім вище перерахованих до рейтингу найвпливовіших людей увійшли також:

  • тенісистка Наомі Осака;

  • відомий російський опозиціонер Олексій Навальний;

  • головний виконавчий директор Nvidia Дженсен Хуанг;

  • очільник КНР Сі Цзиньпін;

  • колишній президент США Дональд Трамп;

  • прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді;

  • віце-президент США Камала Гарріс.

Нагадаємо, щороку починаючи з 1999 року журнал публікує Time 100 - щорічний список ста найвпливовіших людей в світі. Список складається редакторами видання.

Українка в переліку Time 100

У минулому році до переліку Time 100 потрапила українка Анна Валентинович. Редактори Time згадують про неї як про сміливу жінку, яка у чужій для себе Польщі з іншими активістами змогла організувати Незалежну самоврядну професійну спілку "Солідарність", що була створена у вересні 1980 року в Польщі. Видання нагадує усім, що профспілка пізніше переросла в широкий суспільно-політичний рух і зробила значний внесок у боротьбу польського народу з комуністичним режимом.

"Жінка була відома у Польщі своїми антикомуністичними настроями, через що піддавалась переслідуванню. 8 серпня 1980 року, після 30 років праці на виробництві і за 5 місяців до пенсії Анну Валентинович звільнили з роботи в корабельні імені Леніна (Ґданськ). Це обурило її колег, які вийшли на масовий страйк. Серед них був і електрик Лех Валенса, який в майбутньому став президентом Польщі. Робочі взяли під свій контроль корабельню і висунули власні вимоги: зажадали розширити громадянські права, включно із свободою слова і віросповідання, а також звільнення політичних в’язнів" , - йдеться в статті на сторінках журналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?