Трамп виступив з емоційною фінальною промовою і покинув Білий дім
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп виступив з емоційною фінальною промовою і покинув Білий дім

Трамп виступив з емоційною фінальною промовою і покинув Білий дім
Джерело:  online.ua

20 січня після невдалих спроб оскаржити результати виборів Дональд Трамп покинув Білий дім і полетів з Вашингтона в свою резиденцію Мар-а-Лаго у Флориді. Це сталося за кілька годин до інавгурації новообраного президента США Джо Байдена. Перед вильотом Трамп звернувся до американців з емоційною прощальною промовою. Він охарактеризував своє президентство як неймовірні чотири роки, протягом яких його адміністрації вдалося провести "фантастичну роботу". Трамп заявив, що обов'язково повернеться, правда, не уточнив, в якості кого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на HuffPost.

У своїй прощальній промові Трамп перерахував свої досягнення і заявив, що хоча багато справ і залишилися незавершеними, "не можна було працювати сильніше". Він подякував своїй сім'ї, прихильників і членам команди за підтримку і зусилля під час перебування на посаді, зазначивши, що ніхто навіть гадки не має як багато ці люди працювали.

"Я завжди буду боротися за тебе. Я буду стежити. Я буду слухати і скажу вам, що майбутнє цієї країни ніколи не було краще. Бажаю нової адміністрації удачі і великих успіхів. Я думаю, у них буде великий успіх. У них є база, щоб зробити щось дійсно вражаюче. Прощайте. Люблю вас. Ми повернемося, так чи інакше ", - побажав удачі Трамп нової адміністрації.

Нагадаємо, інавгурація Байдена почнеться о 12:00 за місцевим часом (19:00 за київським). Більша частина традиційних інавгураційних заходів буде проходити у віртуальному форматі. Зокрема, на інавгурації Байдена не буде масшатбного військового параду, традиційних балів за участю політичних діячів, а також глядачів - лише деяким вдасться особисто бути присутнім на заході, і то тільки після здачі експрес-тестів на коронавірус. Крім того, після штурму під час оголошення офіційних результатів виборів в США Капітолій незадовго до церемонії обнесли триметровим парканом, порядок в місті охороняють до 25 тисяч військовослужбовців Нацгвардії США.

Офіційні урочистості заплановані на цілий день - інавгурація Байдена буде проходити до 20:30 за місцевим часом (до 03:30 ранку 21 січня за київським). Церемонія розпочнеться з виконання державного гімну співачкою Lady Gaga і молитви. Під час інавгурації Байдена до присяги буде приведена Камала Гарріс - вона стане першою жінкою віце-президентом в історії США. Всі країни на заході будуть представлені тільки на рівні послів. Від України на церемонії буде посол у Вашингтоні Володимир Єльченко. Дональд Трамп відмовився бути присутнім, оскільки він не визнає свою поразку на виборах. Таке вперше відбувається в США за останні 150 років. Раніше колишній президент разом з колегами по попередньої каденції завжди знаходилися за спиною нового лідера нації на інавгурації. Це вважається символом мирної передачі влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп в останній день свого президентства підписав указ про помилування. У список увійшли 73 людини. У їх числі: колишній радник Трампа Стівен Беннон, американський підприємець Елліотт Бройде, репери Ліл Уейн і Кодак Блек.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?