Трампу висунули звинувачення у шпигунстві за збереження секретних документів
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу висунули звинувачення у шпигунстві за збереження секретних документів

Трампу висунули звинувачення у шпигунстві за збереження секретних документів
Джерело:  online.ua

Проти 45-го президента США Дональда Трампа висунули кримінальні звинувачення за неправильне поводження з секретними документами, які він зберігав після відходу з посади, а потім перешкоджав їхньому поверненню.

Джерело: The New York Times

У чому звинувачують Трампа

Звинувачення підтвердив сам Трамп.

Корумпована адміністрація Байдена повідомила моїх адвокатів, що мені висунуто звинувачення, — написав Трамп.

Колишній президент додав, що він повинен бути постати перед федеральним судом в Маямі о 15:00 вівторка, 13 червня.

У відео, оприлюдненому пізніше у його соцмережі Truth Social, Трамп заявив: «Я невинна людина. Я невинна людина».

 ЗМІ повідомляють, що проти Трампа в обвинуваченні є сім епізодів, серед них: навмисне збереження таємниць національної оборони в порушення Закону про шпигунство, надання неправдивих заяв і змову з метою перешкоджання правосуддю.

 The New York Times зазначає, що це перший випадок, коли колишньому президенту висунули федеральні звинувачення.

 Це ставить націю в надзвичайне становище, враховуючи статус Трампа не лише як одноразового головнокомандувача, але й як нинішнього фаворита на висування в президенти від Республіканської партії у 2024 році, - пише видання.

 Офіційні звинувачення проти Трампа стануть відомими 13 червня. Після того, як Трамп здасться поліції, йому оберуть запобіжний захід.

 Які секретні документи зберігав Трамп

 Трамп зберігав у своїй резиденції у Флориді, Мар-а-Лаго, сотні конфіденційних державних документів, які він взяв із собою з Білого дому.

Відомо, що він зберіг листи північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, проте залишається незрозумілим, які інші секретні матеріали були знайдені та яку шкоду національній безпеці завдало їхнє зберігання.

Видання зазначає, що багато з документів були упаковані в коробки разом з одягом, подарунками, фотографіями та іншими матеріалами та відправлені Адміністрацією загальних служб з Білого дому до Мар–а-Лаго.

У січні 2022 року Трамп передав 15 ящиків з матеріалами назад, після тривалих зусиль їх повернути американською владою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?