Три дні на виїзд. Ченців УПЦ МП зобовʼязали покинути 79 об’єктів Києво-Печерської лаври
Категорія
Культура
Дата публікації

Три дні на виїзд. Ченців УПЦ МП зобовʼязали покинути 79 об’єктів Києво-Печерської лаври

Три дні на виїзд. Ченців УПЦ МП зобовʼязали покинути 79 об’єктів Києво-Печерської лаври
Джерело:  online.ua

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України закінчила роботу в Києво-Печерській лаврі та підписала з Національним заповідником акт приймання-передачі майна.

Джерело: МКІП

Комісія МКІП завершила перевірку Лаври

У МКІП повідомили, що роботу завершили 5 червня.

Наразі вже підписано акт приймання-передавання майна з Національним заповідником.

Документом підтверджено передачу державного майна у користування заповіднику (загалом 79 об’єктів), - йдеться у повідомленні.

У міністертві зазначають, що комісія зафіксувала порушення вимог законодавства з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Тепер заповідник вимагає від ченців УПЦ (МП) невідкладно звільнити та повернути державі всі культові будівлі та обʼєкти протягом трьох днів. У іншому випадку, їх висилять через суд.

Заповідник направив користувачу Акт приймання-передачі державного майна у трьох примірниках для підписання протягом 3 робочих днів з дня їх отримання, а також вимогу стосовно передачі у розпорядження заповідника ключів від замків та дверей до всіх 79-ти об’єктів державного майна, вказаних у Акті, - зазначили у МКІП.

Інспекція Києво-Печерської лаври

Нагадаємо, що 10 березня Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» заявив про намір розірвати контракт зі Свято-Успенським монастирем УПЦ МП про користування будівлями з 29 березня.

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передавання майна розпочала роботу 12 квітня.

Роботі комісії намагалися перешкоджати, через що було затримано 4 людей.

25 квітня Господарський суд Києва заборонив перешкоджати роботі МКІП у Києво-Печерські лаврі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?