Трьом "рейковим партизанам" загрожує смертна кара — СК Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трьом "рейковим партизанам" загрожує смертна кара — СК Білорусі

Трьом "рейковим партизанам" загрожує смертна кара — СК Білорусі
Джерело:  online.ua

Слідчий комітет Білорусі офіційно заявив про завершення слідства щодо трьох "рейкових партизанів" - справу уже передали до прокуратури з метою направлення до суду.

Джерело:  СК РБ, правозахисний центр "Вясна"

В Білорусі трьом "рейковим партизанам" загрожує смертна кара

За словами правозахисників,трьох жителів Гомельської області звинувачують у підпалі релейної шафи на залізниці в ніч з 28 лютого на 1 березня. Згідно з останніми даними, їм інкримінують чотири статті, зокрема " теракт " і " державна зрада " .

Обвинуваченим 29, 33 та 51 рік. За даними правозахисників, йдеться про "світлогірських партизанів" Дмитра Равича, Дениса Дикуна та Олега Молчанова. У повідомленні СК їх уже називають "зрадниками Батьківщини", незважаючи на те, що суд ще навіть не розпочався. Також СК РБ заявляє, що за вчинення зазначених дій чоловікам може загрожувати максимальне покарання аж до смертної кари, - йдеться в повідомленні.

Рейкова війна у Білорусі (фото - скриншот)

На переконання юриста Павла Сапелко, "світлогірським партизанам" не може загрожувати розстріл, однак силовики плекають надію, що це все-таки станеться.

Останніми змінами до Кримінального кодексу депутати Національних зборів РБ суттєво розширили можливості застосування страти. Однак можливість розстрілювати за антивоєнні "партизанські" замахи на залізничну інфраструктуру, якими люди намагалися запобігти перекиданню російської військової техніки та озброєнь в Україну, з'явиться лише щодо діянь, скоєних після 29 травня 2022 року — дня набрання чинності відповідними змінами, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?