Це приголомшливо. З'явилося перше в історії близьке фото супутника Деймоса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Це приголомшливо. З'явилося перше в історії близьке фото супутника Деймоса

Це приголомшливо. З'явилося перше в історії близьке фото супутника Деймоса
Джерело:  online.ua

В мережі опублікували вражаючу світлину Деймоса, який є одним з двох малих супутників Марса. Фото зробив Марсіанський орбітальний апарат Об'єднаних Арабських Еміратів Hope, й воно уже допомогло зробити важливе відкриття.

Джерело: Live Science

Які нові факти стали відомі про Деймос

За словами іноземних науковців, їм вдалося з'ясувати, що Деймос складається з тих самих матеріалів, що й сам Марс, а це означає, що супутник утворився одночасно з Марсом, а не є захопленим астероїдом, як вважалося раніше.

Астрономи звертають увагу на те, що ці спостереження відкрили небачену раніше перспективу Марса і Деймоса.

Марс був на задньому плані. Це було просто приголомшливо, чесно кажучи, – заявила очільниця місії Хесса Аль-Матруші з Космічного центру ім. Мохаммеда бін Рашида в Дубаї в інтерв'ю сайту Nature.com.

Супутник Марса - Деймос (фото - Фото Emirates Mars Mission)

Ні для кого не секрет, що вчені досліджують Червону планету десятиліттями, але зонди здебільшого трималися близько до поверхні Марса.

Що важливо розуміти, Деймос завжди повернутий до планети однією стороною, тому зонди поблизу Марса теж бачили лише один бік маленького місяця. Однак тепер на озброєнні вчених з'явився "Хоуп".

Що вдалося дізнатися про Деймос

За словами астрономів, ширина супутника становить лише 12,4 кілометра. Це близько половини довжини Мангеттена, штат Нью-Йорк.

Деймос виявився відносно схожим на різних довжинах хвиль, що вказує на те, що він складається з марсоподібного матеріалу, а не зі звичайної багатої на вуглець речовини астероїдів. Якби там був вуглець або органіка, ми б побачили піки на певних довжинах хвиль, – зазначила Аль-Матруші.

Раніше науковці вважали Деймос захопленим астероїдом, однак наразі вони схиляються до версії, що це шматок самого Марса, який колись відколовся від Червоної планети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?