Це просто шокує — в НАТО спалахнув резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це просто шокує — в НАТО спалахнув резонансний скандал

Це просто шокує — в НАТО спалахнув резонансний скандал
Джерело:  online.ua

В НАТО спалахнув гучний скандал після того, як керівництво НАТО попросило у своїх членів більше коштів на підвищення заробітних плат співробітників. Як стверджують анонімні джерела в блоці, деякі члени Альянсу вважають прохання невчасним та недоречним з огляду на удар пандемії коронавірсу по їхніх економіках. Що важливо розуміти, запропоноване підвищення зарплат приблизно на 2,2% мало б стати найбільшим за останні чотири роки. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на трьох європейських дипломатів, передає ONLINE.UA.

"Через пандемію виникла економічна криза, а вони просять грошей для установи, де найнижчі зарплати - 4000 євро. Це жарт. Просити держави збільшити внески на заробітну плату під час COVID-19 безвідповідально", — поскаржилося одне із анонімних джерел.

Варто звернути увагу на те, що майже 1000 цивільних осіб працюють в структурах Альянсу, усі вони — громадяни країн-членів НАТО. Вони надають консультації і адміністративну підтримку національним делегаціям в штаб-квартирі блоку. Поки представники Альянсу відмовилися від докладних коментарів з приводу перемовин.

Як стверджує один із європейських дипломатів, генсек НАТО Єнс Столтенберг декілька днів тому подзвонив міністрам закордонних справ Іспанії та Італії, щоб обговорити це питання, однак вони відкинули його пропозицію. Ще один співрозмовник агенства запевняє, що в розмові зі Столтенбергом Іспанія відкинула ідею підвищення зарплат через нинішній соціальний контекст.

"Вони (НАТО) відірвані від реальності? Під час COVID це просто шокує, враховуючи розмір зарплат, інші міжнародні організації цього не роблять", — заявив третій європейський дипломат.

Джерела агентства в НАТО підтвердили інформацію, що переговори щодо підвищення зарплат тривають, а також те, що деякі члени Альянсу розлючені цією пропозицією. Варто звернути увагу на те, що заробітна плата в НАТО коригується один раз на рік 1 січня під час щорічного перегляду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени НАТО збираються на екстрене засідання через Україну, Росію та Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?