Це точка неповернення: Кремль боїться визнання РФ країною-спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

Це точка неповернення: Кремль боїться визнання РФ країною-спонсором тероризму

Це точка неповернення: Кремль боїться визнання РФ країною-спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна пригрозила Білому дому, що визнання Росії "країною-спонсором тероризму" стане "точкою неповернення", і що офіційна Москва після цього кроку Штатів може знизити рівень дипломатичних відносин зі США або навіть розірвати їх. З такою заявою виступив директор департаменту Північної Америки російського МЗС Олександр Дарчієв.

Джерело: росЗМІ

РФ намагається залякати США та навіть погрожує

Якщо вона (ініціатива визнати РФ спонсором тероризму – ред.) буде реалізована, це означатиме перетин Вашингтоном точки неповернення з найсерйознішими супутніми збитками для двосторонніх дипвідносин, - зазначив російський дипломат.

Він також почав стверджувати, що поки відносини між офіційними Москвою та Вашингтоном можна охарактеризував як "турбулентні", цинічно збрехавши, що західні держави на чолі зі Штатами "розтоптали міжнародне право та абсолютні табу у дипломатичній практиці".

Що важливо розуміти, наразі до списку спонсорів тероризму в США включені чотири країни – Іран, КНДР, Куба та Сирія.

Журналісти звертають увагу на те, що потрапляння у цей список означає суворі обмеження на взаємодії з цією державою, заборону експорту оборонних товарів, контроль за експортом продукції подвійного призначення, фінансові та інші обмеження. Ба більше, запроваджуються також санкції проти інших держав, які зберігають торговельні відносини із спонсором тероризму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?