Це українець: названо ім'я найкращого спортсмена Паралімпіади-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це українець: названо ім'я найкращого спортсмена Паралімпіади-2020

Це українець: названо ім'я найкращого спортсмена Паралімпіади-2020
Джерело:  online.ua

Український плавець Максим Крипак став найкращим спортсменом Паралімпіади-2020 в Токіо - йому вдалося вибороти 7 медалей, серед яких - 5 золотих.

Джерело: "24 канал"

Максим Крипак став найкращим спортсменом Паралімпіади-2020

"На Паралімпіаді-2020 Максим Крипак завоював одразу сім медалей, п'ять з яких – золоті. Йому не було рівних у плаванні на дистанціях 100 метрів на спині, вільним стилем та батерфляєм, 200 метрів комплексом та 400 метрів вільним стилем. Також він здобув срібну нагороду на дистанції 50 метрів вільним стилем і бронзу в чоловічій естафеті 4x100 метрів вільним стилем", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що українцю вдалося вибороти білоруса Ігоря Бокі, в якого теж п'ять золотих медалей. Однак різниця в тому, що більше його суперник нагород не завоював. Що важливо розуміти, це вперше в історії Паралімпіад, коли найкращим спортсменом став українець.

Не можна також не згадати про те, що на Паралімпіаді-2020 українські спортсмени отримають від держави такі ж призові, як і призери Олімпіади-2020: 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Таким чином за свій виступ Крипак повинен отримати 760 тисяч доларів.

Що важливо розуміти, в топ-25 мультимедалістів ще двоє українських спортсменів. Плавець Андрій Трусов здобув шість медалей (дві золоті, три срібних та одна бронзова нагорода), а Ірина Мерешко – п'ять (дві золоті, дві срібні та одна бронзова нагорода). Вони теж представляли Україну в плаванні.

"Саме плавці принесли Україні найбільшу кількість медалей на Паралімпіаді-2020 – 43 нагороди (14 золотих, 18 срібних та 11 бронзових медалей). Ще 24 медалі здобули легкоатлети (6 золотих, 15 срібних та 3 бронзових медалей). Збірна України за час виступів у Токіо здобула 98 медалей – 24 золоті, 47 срібних та 37 бронзових. Це дозволило команді посісти шосте місце в медальному заліку. А за кількістю нагород Україна опинилася на п'ятому місці", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?