Це виклик: у Німеччині відреагували на фото Ердогана з Путіним та лідером Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

Це виклик: у Німеччині відреагували на фото Ердогана з Путіним та лідером Ірану

Це виклик: у Німеччині відреагували на фото Ердогана з Путіним та лідером Ірану
Джерело:  online.ua

Очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала "викликом" зустріч лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним та президентом Ірану Ібрагімом Райсі в Тегерані.

Джерело:  Bild

Влада Німеччини засудила фото Ердогана з Путіним та лідером Ірану

"Те, що на цьому фото президент Туреччини, це, м'яко кажучи, виклик. Член НАТО Туреччина надає військову підтримку Україні. Ось чому ця фотографія для мене є більш ніж незрозумілою, особливо з погляду члена НАТО, - озвучила свою думку з цього приводу німецька дипломатка.

Володимир Путін, Ібрагім Райсі та Реджеп Таїп Ердоган (фото — kremlin.ru)

Анналена Бербок звернула увагу на те, що переговори політиків у Тегерані дають зрозуміти, наскільки важливо, "щоб ми стояли разом із цінними партнерами", які "не лише дотримуються міжнародних правил, а й відстоюють їх".

Як уже згадувалося раніше, турецький лідер Реджеп Ердоган 19 липня зустрівся в Тегерані з іранським президентом Ібрагімом Райсі та російським диктатором Володимиром Путіним.

Очільник Кремля в Ірані почав погрожувати, що постачання газу до Європи може і надалі скорочуватися. Втім, вже за два дні стало відомо, що газопровід "Північний потік-1" відновив подачу газу до Німеччини.

Не можна також не згадати про те, що верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї під час переговорів Володимиром Путіним публічно підтримав війну РФ проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?