Центр окупованого Донецька потрапив під потужний обстріл
Категорія
Україна
Дата публікації

Центр окупованого Донецька потрапив під потужний обстріл

Центр окупованого Донецька потрапив під потужний обстріл
Джерело:  online.ua

У центрі окупованого армією РФ Донецька сталась серія потужних вибухів в районі критого ринку через обстріл. 

Джерело: місцеві Telegram-канали

Що відомо про обстріл Донецька 

Так званий "голова" міської окупаційної адміністрації Олексій Кулемзін зазначив, що через обстріл є загиблі та поранені.

Також повідомляється, що один зі снарядів потрапив до автобуса з людьми, який проїжджав повз ринок.

Що відомо про обстріли окупантами на сході та півдні України

Протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка на Луганщині, а також завдали ударів по позиціях і складах окупантів на Луганщині і Херсонщині.

Зокрема, на Луганщині за минулу добу підрозділи українських військ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка. Авіація Сил оборони завдала удари по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника, 4 опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

У Сватівському районі, аби без свідків приховати інженерне обладнання, окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Куземівка.

На тимчасово окупованих територіях України військово-політичне керівництво РФ також оголосило часткову мобілізацію.

Обстріли Запорізької області

зранку 22 вересня було три "прильоти" в Запоріжжя. Інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух та заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко повідомляли, що вранці окупанти вдарили по Запоріжжю, поцілили у готель, інфраструктурні об'єкти, відомо про одного загиблого, ще 5 – поранено.

Ворожі обстріли на Сумщині 

Протягом дня 21 вересня росіяни обстрілювали 3 прикордонні громади – Білопільську, Середино-Будську та Шалигинську. Усього зафіксували 38 "приходів" та 3 кулеметні черги. Увечері 21 вересня по околиці села Атинське ворог вів мінометний обстріл (15 "приходів").

Від розривів снарядів загорівся склад Атинського психоневрологічного інтернату та поруч пошкоджено будівлі. Середино-Будська громада: із артилерії російські армійці обстріляли околиці Середино-Буди (13 "приходів"). Пошкоджена підстанція та електромережа. На щастя, у всіх випадках люди не постраждали.

Наслідки обстрілів на Дніпропетровщині 

 Ворог знову атакував Нікопольський та Криворізький райони. У Нікополі загинула одна людина .  У місті пошкоджені 17 багатоповерхових та приватних будинків, газогони, лінії електропередач, дві лікарні, школа, футбольне поле, кілька адмінбудівель, кілька магазинів, ринок, стели на алеї пам’яті.

У Кривому Розу на ранок горіла двоповерхова будівля. Полум’я уже загасили. Ніхто не постраждав.

Обстріли на Харківщині 

Увечері 21 вересня окупанти з РСЗВ обстріляли Київський район Харкова, зруйновано 7 гаражів на території гаражного кооперативу. Сталася пожежа. Постраждалих немає. На території області від ворожих обстрілів страждали Чугуївський, Ізюмський, Куп'янський та Харківський райони. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди. В Чугуївському районі внаслідок ракетного удару пошкоджено верхній шлюз Печенізької дамби. Ситуація на об'єкті під контролем, загрози прориву дамби немає.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янському районі поранені 5 людей, в тому числі 13-річний хлопчик .  Його стан медики оцінюють як важкий. В Харківському районі одну людину поранено. Неподалік с. Гракове Чугуївського району під час проведення ремонтних робіт двоє людей підірвалися на міні, один з них загинув, один отримав поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?