Центральний автовокзал Києва відкрили після реконструкції — що змінилося
Категорія
Економіка
Дата публікації

Центральний автовокзал Києва відкрили після реконструкції — що змінилося

Центральний автовокзал Києва відкрили після реконструкції — що змінилося
Джерело:  online.ua

У Києві офіційно відновив повноцінну роботу Центральний автовокзал, який тривалий час знаходився на реконструкції - в цілому цей процес обійшовся у 100 мільйонів гривень.

Джерело: Інтерфакс-Україна

У церемонії відкриття після виконання робіт брав участь міністр інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, проєкт реконструкції автовокзалу став успішним прикладом державно-приватного партнерства.

Передбачається, що оновлений об’єкт прийматиме до 2,5 мільйона пасажирів на рік. Реконструкція київського автовокзалу має стати початком реформи в автостанційному бізнесі держави.

“У партнерстві з "Київпассервіс" ми перетворили Центральний автовокзал на "аеропорт для автобусів" - сучасний транспортний хаб, де пасажирам зручно і комфортно. Ми повністю змінили бізнес-модель, забезпечили прозорі умови співпраці для перевізників і вже запустили онлайн-сервіс із продажу квитків, із можливістю їх бронювання і викупу на автостанціях. Найближчим часом ми пропонуватимемо пакет ІТ-рішень з управління бізнесом для перевізників”, - наголосив директор “Укрпас” Максим Скляренко.

Він пояснив, що близько 20 мільйонів гривень спрямували на розробку різних IT-рішень. Серед таких - омніканальний сервіс із продажу квитків, автостанційне рішення, яке передбачає автоматизацію процесів, диспетчеризація, інтегрована база даних щодо рейсів, обмін даними з перевізниками та автостанціями, а також продаж квитків.

“Укрпас” оголосив про запуск онлайн-платформи для придбання квитків з будь-яких автостанцій безпосередньо від перевізників.

Скляренко додав, кількість платформ на оновленому столичному автовокзалі розширили - наразі їх кількість сягає 30 замість 12. Водночас розгорнуто комфортні зали очікування, каси, ескалатори, фудкорти, інфраструктуру для маломобільних груп населення, кімнату матері й дитини, вбиральні та навіть готель на 34 номери.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?