Ціни на нафту оновили семирічний максимум
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту оновили семирічний максимум

Ціни на нафту оновили семирічний максимум
Джерело:  online.ua

18 січня ціни на нафту змогли оновити семирічний максимум на тлі побоювань щодо можливих перебоїв з поставками. Ситуація різко загострилася після того, як угруповання єменських хуситів завдало удару по Абу-Дабі (ОАЕ).

Джерело: дані біржових торгів на сайті  Investing.com

Ціни на нафту зросли до семирічного максимуму - відома причина

Згідно з останніми даними, вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за київським часом склала 87,71 доларів (+1,42%).

Барель лютневої нафти WTI торгувався за 84,78 (+1,76%) долара. Варто звернути увагу на те, що попередні торги за еталонами завершилися на рівні 86,48 і 83,30 відповідно.

Фото — flickr.com

Після завдання ударів по Абу-Дабі бойовими дронами й балістичними ракетами, що призвели до вибухів бензовозів і загибелі трьох людей, рух хуситів попередив, що може завдати удару по інших об'єктах. При цьому ОАЕ заявили, що залишають за собою право відповісти на ці терористичні атаки, - йдеться в повідомленні.

За словами представників нафтової компанії ADNOC (ОАЕ), вони уже активували плани забезпечення безперервності бізнесу з метою забезпечення безперебійного постачання продукції своїм місцевим та міжнародним клієнтам після інциденту на паливній базі "Муссафа".

Як стверджують іноземні експерти, умови на ринку, за яких пропозиція нафти недостатня і не відповідає попиту, навряд чи зміняться, оскільки деякі виробники ОПЕК зазнають труднощів з видобутком у рамках встановлених лімітів через недостатні інвестиції та простої.

Що потрібно знати про ситуацію на ринку нафти

Як уже згадувалося раніше, 9 березня 2020 року світовий ринок нафти сколихнув "чорний понеділок" — найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Ця подія спровокувала ще декілька обвалів цін — на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 року члени ОПЕК+ вирішили скоротити видобуток нафти в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?