Ціни на пшеницю можуть досягти нового історичного мінімуму — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на пшеницю можуть досягти нового історичного мінімуму — Bloomberg

Ціни на пшеницю можуть досягти нового історичного мінімуму — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Небувалі врожаї в низці країн Північної півкулі повністю компенсували кризу, що виникла через відмову РФ від зернової угоди. Як наслідок, пшениця дешевшає – падіння цін найгірше за квартальними втратами за останні 14 років. 

Джерело: Bloomberg

Ціни на пшеницю можуть досягти нового історичного мінімуму

Ф'ючерси на Чикаго втратили близько 11% за останні три місяці та знижуються четвертий квартал поспіль.

Події навколо початку конфлікту в Україні показали, що в наші дні світ загалом має спосіб доставляти зерно людям, які його потребують, - сказав Майкл Уайтхед, керівник відділу аналізу агробізнесу в ANZ Group Holdings - Це може бути новий, низький рівень цін на пшеницю, - говориться в повідомленні.

Після краху зернових угод Україна стала використовувати інші експортні маршрути, такі як річка Дунай, яка в останні місяці неодноразово зазнавала ударів з боку Росії. Судна також почали повертатися в українські порти на Чорному морі, але поки що зарано говорити про те, чи приведуть зусилля щодо відкриття коридору до збільшення поставок.

Що відомо про ситуацію на російському ринку зерна

Згідно з останніми даними журналістів, країна-агресорка зібрала два рекордні врожаї поспіль, що зміцнило її позиції як найбільшого постачальника пшениці.

Однак нещодавні продажі російської пшениці до Єгипту були ускладнені спробами встановити неофіційну мінімальну ціну для постачання до цієї країни.

Це вже другий випадок за останні кілька місяців, коли закупівля російської пшениці єгипетським державним покупцем зривається, оскільки Росія намагається встановити неофіційну мінімальну ціну,— йдеться в повідомленні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?