Ціни на Starlink в Україні різко зросли
Категорія
Технології
Дата публікації

Ціни на Starlink в Україні різко зросли

Ціни на Starlink в Україні різко зросли
Джерело:  online.ua

Американські журналісти звертають увагу на те, що ціна пристроїв Starlink в Україні зросла майже вдвічі від початку 2022 року. За їхніми словами, це сталося на тлі перебоїв у роботі зв’язку в країні через атаки армії РФ на енергомережу України.

Джерело: Financial Times 

Ціни на Starlink в Україні зросли майже вдвічі

За словами редакції видання, термінали Starlink, які виробляються компанією SpaceX Ілона Маска, зростуть в ціні до 700 доларів для нових українських споживачів. Про це також повідомляється на сайті компанії.

Що важливо розуміти, це означає зростання з приблизно 385 доларів на початку року, як свідчать скріншоти минулих цінових даних, опубліковані користувачами всередині країни.

Зауважимо, що наразі з доставкою до Харкова вказана на сайті ціна становить 600 доларів, що у будь-якому разі значно вище на ціну на початку року. Вартість щомісячної підписки на Starlink також коливалася: спершу вона знизилася з приблизно 100 доларів до 60 доларів в День Незалежності України 24 серпня, а тепер зросте до 75 доларів, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ціни також різко зросли в сусідній Польщі, звідки багато українців завозять термінали Starlink, щоб забезпечувати належний зв’язок всередині країни, але залишилися на тому ж рівні в Словаччині та більшості інших європейських країн.

Згідно з останніми даними, в Австрії ціна терміналу наразі сягає 480 євро, або майже 500 доларів.

Виданню поки не вдалося дізнатися, чи змінилися ціни також і для Кабміну України, який отримує термінали Starlink від різних донорів, зокрема – від SpaceX Ілона Маска, уряду Польщі й членів НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?