Туреччина пропонує морську евакуацію з "Азовсталі" для поранених воїнів
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина пропонує морську евакуацію з "Азовсталі" для поранених воїнів

Туреччина пропонує морську евакуацію з "Азовсталі" для поранених воїнів
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана офіційно запропонувала провести морську евакуацію поранених українських воїнів, які перебувають на сталеливарному заводі "Азовсталь" в Маріуполі. З такою заявоювиступив речник президента і головний радник із зовнішньої політики Ібрагім Калін.

Джерело:  Reuters

Ердоган підтримав морську евакуацію з "Азовсталі" для поранених бійців

За словами представника Ердогана, він особисто обговорював цю пропозицію з українським лідером Володимиром Зеленським у Києві два тижні тому і що вона залишається "на столі переговорів", хоча російська влада досі не хоче давати на неї свою згоду.

У розрозбленому Анкарою плані йдеться про те, що людей, евакуйованих з "Азовсталі", доставлять по суші в порт Бердянська, а турецьке судно доставить їх через Чорне море до Стамбула.

Якщо це можна зробити в такий спосіб, ми будемо раді зробити це. Ми готові. Фактично наш корабель готовий вирушити і доставити поранених солдатів та інших цивільних осіб до Туреччини, — наголосив речник президента Туреччини.

Ібрагім Калін також звернув увагу на те, що позиція офіційної Москви змінюється майже щодня.

Вони дивляться на ситуацію з безпекою на місцях та іншу динаміку, свої переговори, власну внутрішню координацію. Тому іноді важко отримати тверду відповідь чи зобов'язання з будь-якої сторони, - заявив прессекретар Ердогана.

За його словами, морська евакуація з Бердянська була однією з низки пропозицій щодо досягнення припинення вогню та проведення евакуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?