Туреччина веде переговори з Україною та РФ щодо коридору для вивезення зерна
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина веде переговори з Україною та РФ щодо коридору для вивезення зерна

Туреччина веде переговори з Україною та РФ щодо коридору для вивезення зерна
Джерело:  online.ua

Туреччина веде переговори з Росією та Україною щодо відкриття коридору через Босфор для експорту зерна з України. Про це повідомив високопоставлений турецький чиновник.

Джерело: Reuters

Туреччина хоче допомогти вивезти українське зерно

Чорноморські порти України були заблоковані після вторгнення Росії, і понад 20 мільйонів тонн зерна застрягли в силосах.

На Росію та Україну припадає майже третина світових поставок пшениці, а відсутність експорту з України сприяє зростанню глобальної продовольчої кризи.

Туреччина веде переговори як з Росією, так і з Україною щодо експорту зерна з України. У зв’язку з відкриттям коридору з Туреччини, був попит на це зерно, щоб воно вийшло на цільові ринки. Переговори ще тривають, - сказав чиновник, попросивши залишитися анонімним, оскільки переговори були конфіденційними.

Фото: commons.wikimedia.org

Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив у середу, що Москва готова надати коридор для суден, які перевозять продовольство, в обмін на скасування деяких санкцій Заходу.

Окремо, ще двоє людей, знайомих з цим питанням, також підтвердили розмови про те, що Туреччина допомагає вивозити зерно з України.

Одне з джерел сказало, що, незважаючи на те, що Туреччина є членом НАТО, Росія вважає Туреччину більш «нейтральною», ніж інші західні члени альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?