Twitter заблокував акаунти тисяч прихильників теорії змови QAnon
Категорія
Політика
Дата публікації

Twitter заблокував акаунти тисяч прихильників теорії змови QAnon

Twitter заблокував акаунти тисяч прихильників теорії змови QAnon
Джерело:  online.ua

Резонансний штурм Капітолію Сполучених Штатів продовжує лунати різноманітними наслідками для його учасників та осіб, співчуваючих їм. Адміністрація Twitter заблокувала 70 тисяч акаунтів через поширення відомостей про теорію змови QAnon. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний блог компанії.

За відомими подробицями, ця теорія змови дуже поширена серед прихильників Дональда Трампа. Рішення у соціальній мережі ухвалили на тлі напруженої ситуації перед інавгурацією нового президента США Джо Байдена.

"З п'ятниці понад 70 тисяч акаунтів були заблоковані в результаті наших зусиль, у багатьох випадках одна людина управляла кількома акаунтами. Ці акаунти брали участь в масштабному поширенні небезпечної інформації, пов'язаної з QAnon, і в першу чергу були присвячені пропаганді цієї теорії змови в соцмережі", - пояснили в адміністрації.

Там додали, що готові до найрішучіших заходів проти осіб, поведінка яких потенційно загрожує шкодою.

Теорія змови QAnon з'явилася після виборів 2016 року. Згідно з нею, у світі існує масштабна підпільна схема з торгівлі дітьми, яку організували "педофіли" з усього світу — зокрема й Демократичної партії США. До лав цих злочинців нібито належать навіть відомі голлівудські зірки. Ці "сатаністи-педофіли" стали об'єктом потаємної боротьби Дональда Трампа разом з його політичною командою.

Жодних доказів цьому не існує, теорія змови стартувала після серії постів анонімного користувача на іміджборді 4Chan, який вдавав із себе високопоставленого військового політика. Попри те, що QAnon вже давно нічого не публікує, мільйони людей продовжують самостійно розширювати "теорію".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах розпочали одразу 25 кримінальних проваджень після того, як відбувся резонансний штурм будівлі Капітолію після мітингу Дональда Трампа. Всі справи стосуються внутрішнього тероризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?