У 2023 році на планеті з'явиться ще більше гарячих точок — політолог Ференс
Категорія
Світ
Дата публікації

У 2023 році на планеті з'явиться ще більше гарячих точок — політолог Ференс

У 2023 році на планеті з'явиться ще більше гарячих точок — політолог Ференс
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозом експерта з міжнародних відносин, політолога, кандидата політичних наук Богдана Ференса, міжнародній спільноті потрібно підготуватися до того, що у 2023 році на планеті з'явиться ще більше гарячих точок. Він також пояснив, чому так буде відбуватися.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чого чекати світу від 2023 року

Кореспондент online.ua Іван Гриневич поцікавився у експерта, чи може нове загострення між Тайванем та Китаєм перерости у серйозний конфлікт в останній тижднь року.

Я сподіваюся, що не буде потрясінь в останній тиждень року.Їх було дуже багато у 2022 році - насамперед для українців: простих громадян та військослужбовців. Але страждали не лише ми. Ці конфліктні вогники виникали у різних куточках планети. Ми пам'ятаємо про Нагірний Карабах, війну між Арменією та Азербайджаном, Тайвань та інші питання. Я прогнозую, що у 2023 році конфліктогенність буде посилюватися. Буде більше, на жаль, гарячих точок на нашій планеті, - наголосив Богдан Ференс.

За його словами, це пов'язано з тим, що загострюється боротьба між неоліберальним демократичним Заходом та авторитарними режимами, інших центрів сили, які всіляко намагаються змінити світовий порядок.

Вони хочуть змінити правила гри на світовому рівні. Автократи буду намагатися розбалансувати цю ситуацію. Коли складається якась більш збалансована система, і коли починають якісь елементи між собою зіштовхуватися, - потім починається розбалансування самої системи. Те саме відбувається на міжнародному рівні, тому нам потрібно підготуватися до продовження конфліктогенності в глобальному контексті, - попереджає політолог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?