У багатьох регіонах України тривають аварійні відключення світла
Категорія
Україна
Дата публікації

У багатьох регіонах України тривають аварійні відключення світла

У багатьох регіонах України тривають аварійні відключення світла
Джерело:  online.ua

Представники НЕК "Укренерго" зазначили, що в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужностей, через що аварійні відключення світла тривають на території Донецької, Харківської, Херсонської, Київської та Одеської областей. 

Джерело: Facebook-сторінка "Укренерго"

Що відомо про ситуацію з аварійними відключеннями світла в Україні 

Дефіцит потужності в енергосистемі все ще значний. Його причина - як і суттєві пошкодження об’єктів генерації, так й енергетичної інфраструктури в результаті восьми хвиль російських ракетних атак: частково пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію в мережу, - зазначають представники "Укренерго".

У компанії зазначають, що всім обленерго надані ліміти споживання електроенергії. В кількох областях їх перевищено, що змусило вже застосувати режим аварійних відключень. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендують стежити за повідомленнями місцевих обленерго.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Втім, погодні умови (обледеніння проводів, дощ зі снігом) негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи, - наголосили в компанії.

Підкреслюється, що через постійні обстріли енергетичної інфраструктури на Донеччині, Харківщині та Херсонщині в цих регіонах зберігається непроста ситуація з забезпеченням електропостачання. Ворог майже щодня з моменту масованої ракетної атаки 5 грудня обстрілює артилерією мережі та електростанції на сході та півдні України.

Представники "Укренерго" також зазначили, що езервними схемами вдалося заживити споживачів Одеської області, "але в південних областях все ще значні обмеження споживання через суттєвий обсяг пошкоджень в мережі".

Непроста ситуація і на Київщині, де зазнали ушкоджень об’єкти генерації. В результаті в регіоні значний дефіцит, особливо на лівобережжі, - наголосили в компанії.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?