У Байдена поставили жорсткий ультиматум Путіну щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена поставили жорсткий ультиматум Путіну щодо України

У Байдена поставили жорсткий ультиматум Путіну щодо України
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Білого дому Джен Псакі звернула увагу на те, що розвиток ситуації навколо України залежить від вибору очільника Кремля Володимира Путіеа між дипломатичними переговорами і санкціями.

Джерело: сайт Білого дому

США вимагають у Путіна вибрати між санкціями і перемовинами

Це залежить від президента Путіна й Росії, щоби визначити, яким буде подальший шлях. Ми готові діяти незалежно від того, яке рішення вони приймуть. Але в кінцевому підсумку це вибір, який повинні зробити вони, - наголосила представниця команди Джо Байдена.

За її словами, якщо офіційна Москва ухвалить рішення знову напасти на України, це спровокуває масштабні економічні наслідки, які вийдуть далеко за межі тих, що мали місце 2014 року.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Якщо ж у Москві погодяться брати участь у дипломатичних контактах і переговорах, ми дуже відкриті до цього, і сподіваємося, що вони так і зроблять, – підсумувала Джен Псакі.

Нещодавно американська розвідка отримала дані, що команда Володимира Путіна почала готуватися до спецоперації на Донбасі, головна ціль якої здійснити фейкову атаку на російських військових, звинуватити в цьому українську сторону і відповісти вторгненням у сусідню державу.

Окрім того, 14 січня Головне управління розвідки Міноборони офіційно підтвердило, що має інформацію про підготовку російськими спецслужбами провокацій проти військовослужбовців РФ, щоб звинуватити в цьому Україну.

Що відомо про переговори США та РФ щодо України й НАТО

Як уже згадувалося раніше, 10 січня у Женеві стартувала серія перемовин щодо безпекових ультиматумів команди російського президента Володимира Путіна.

Під час перших офіційних перемовин з делегацією США офіційна Москва висунула принципові умови, без яких вважає прогрес в інших питаннях малоймовірним. Усі вони стосуються так званих "гарантій безпеки" та діяльності Альянсу на території країн-членів, які приєдналися до НАТО після 1997 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?