У Байдена прокоментували можливість відключення РФ від SWIFT
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена прокоментували можливість відключення РФ від SWIFT

У Байдена прокоментували можливість відключення РФ від SWIFT
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен вирішив пояснити, що має намір робити команда американського лідера Джо Байдена у разі повномасштабної атаки РФ на Україну. Так, дипломат прокоментував можливість відключення Росії від системи SWIFT.

Джерело: "Радіо Свобода"

Що будуть робити США у разі нападу РФ на Україну

За словами Блінкена, щоб стримати агресію, влада США буде розглядати будь-який розумний варіант. Однак наразі говорити про якісь гіпотетичні кроки у майбутньому він не хоче.

Глава Держдепу стверджує, що якщо Володимир Путін продовжить робити необдумані, агресивні кроки щодо України чи інших партнерів його країни, - офіційний Вашингтон з відповіддю не забариться.

"Не з метою ескалації, не тому, що нам потрібен конфлікт. А тому, що такі дії не можуть лишатися без відповіді, вони не можуть бути безкарними... Я щиро сподіваюся на те, що Росія розуміє: ми б краще надали перевагу більш стабільним і передбачуваним відносинам", – наголосив Ентоні Блінкен.

За словами американського дипломата, врешті-решт все залежить від влади РФ – а саме від того, що вона робить, а що – ні.

Що потрібно знати про SWIFT

Це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів, яка б'єднує 11 тисяч фінансових інститутів з 200 країн світу. SWIFT дає можливість миттєво здійснювати банківські перекази між фіноператорами різних країн.

Чи можуть відключити Росію від SWIFT

Вперше ця пропозиція пролунала наприкінці минулого року від колишнього президента України Леоніда Кравчука.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна почала стверджувати, що може створити альтернативу SWIFT. Цей намір підтвердив тамтешній заступник очільника МЗС Олександр Панкін.

Наприкінці квітня Європейський парламент нарешті підтримав важливу резолюцію. Згідно з нею, одним з кроків у випадку військового наступу на Україну буде саме відключення РФ від SWIFT.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?