У Байдена відповіли Зеленському на заяву про вступ України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена відповіли Зеленському на заяву про вступ України в НАТО

У Байдена відповіли Зеленському на заяву про вступ України в НАТО
Джерело:  online.ua

США підтримують прагнення України вступити в НАТО, але для цього українська влада повинна провести глибокі реформи, щоб відповідати всім стандартам Альянсу. Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Джерело: Держдеп США

Прайс закликав офіційний Київ провести глибокі, всеосяжні і своєчасні реформи, необхідні для побудови більш стабільної, демократичної, процвітаючої і вільної країни.

Глава Держдепу США підкреслив, що США продовжать підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією і відзначив активні контакти між Вашингтоном і Києвом на високому рівні в останні дні. На питання, чи буде адміністрація Байдена прискорювати процес зближення України з НАТО через загострення на кордонах з Росією, Прайс відповів, що США сподіваються на тісну співпрацю Альянсу з Україною за всіма проведеними реформами.

Заява Зеленського про вступ України в НАТО

Така відповідь Держдеп США дав на заяву глави української держави Володимира Зеленського про те, що вступ України в НАТО є єдиним шляхом завершення війни на Донбасі. Про це президент України заявив у телефонній розмові генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який подзвонив українському лідеру напередодні.

Столтенберг запевнив Зеленського, що НАТО твердо підтримує суверенітет України та її територіальну цілісність і як і раніше Альянс прихильний до тісної співпраці. Зеленський розповів генсеку НАТО про зростання числа порушень перемир'я з боку російських окупаційних військ і кількість загиблих українських військових на Донбасі, а також поінформував його про стягування російських військ до кордонів України і підвищенні їх готовності до наступальних дій.

Найбільш актуальним питанням у відносинах України і НАТО Зеленський назвав надання плану дій щодо членства в альянсі.

"НАТО - це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ", - вважає Зеленський.

Реакція Білого дому на заяву Зеленського

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі запевнила Зеленського, що адміністрація Байдена підтримує Київ у прагненні вступити в НАТО, але це рішення залежить від цілого Альянсу.

"Ми їх сильно підтримуємо, ми з ними співпрацюємо, працюємо, щоб дати відсіч дестабілізуючим діям, але це рішення повинно прийняти НАТО", - зазначила Псакі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?