У Байдена відреагували на ультиматум Шольца щодо передачі танків Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена відреагували на ультиматум Шольца щодо передачі танків Україні

У Байдена відреагували на ультиматум Шольца щодо передачі танків Україні
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена переконана у тому, що кожна країна повинна ухвалювати власне рішення про безпекову допомогу Україні. Такою була реакція офіційного Вашингтона на ультиматум німецького канцлера щодо передачі танків Україні. Із коментарем з цього приводу виступила речниця Білого дому Карін Жан-П‘єр.

Джерело: ютуб-канал Білого дому

США не погодилися на умову Шольца стосовно передачі Україні танків

Президент (Джо Байден, – ред.) вважає, що кожна країна має ухвалювати своє власне суверенне рішення щодо того, яку безпекову допомогу та які види техніки вони готові надати Україні, - заявила речниця Білого дому.

Вона також звернула увагу на те, що офіційний Вашингтон високо оцінює та підтримує рішення команда канцлера ФРН Олафа Шольца та британського лідера Ріші Сунака стосовно надання військової техніки і озброєння Збройним силам України.

Як ваажає Карін Жан-П‘єр, світ може помітити очевидну "солідарність націй" у підтримці україгського народу, однак "це рішення кожної країни".

Представниця команди Джо Байдена також вкотре повторила, що саме Штати залишаються "найбільшими постачальниками" безпекової і гуманітарної допомоги Україні.

Що відомо про ультиматум Шольца Байдену щодо танків Україні

Як вдалося дізнатися журналістам, нещодавно німецький лідер Олаф Шольц під час телефонних перемовин з президентом Штатіа Джо Байденом поставив ультиматут стосовно передачі Києву німецьких танків Leopard 2.

Канцлер ФРН запевни, що Україна отримає німецькі танки після того, як Білий дім також ухвалить рішення про постачання ЗСУ своїх танків Abrams.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?