У Бєлгородській області заявляють про продовження "зачистки". Місцевих просять не повертатися
Категорія
Події
Дата публікації

У Бєлгородській області заявляють про продовження "зачистки". Місцевих просять не повертатися

У Бєлгородській області заявляють про продовження "зачистки". Місцевих просять не повертатися
Джерело:  online.ua

Російська влада закликала евакуйованих мешканців Бєлгородській області РФ поки не повертатися додому, оскільки російські силовики продовжують "зачистку" у Грайворонському окрузі.

Джерело: губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков

Влада РФ продовжує зачистки в Бєлгородській області

Я зараз звертаюся до жителів Грайворонського округу, які, дякую їм велике, тимчасово покинули свої будинки: повертатися поки що не варто. Ми одразу повідомимо, коли буде безпечно, - сказав він.

Гладков додав, що під час евакуації 22 травня померла 82-річна жінка. Евакуйовані жителі області розміщені у пунктах тимчасового перебування у місті Старий Оскол Яковлівського округу та Івнянського району.

Також губернатор окупантів заявив про двох поранених у населених пунктах, "у які зайшов противник".

Поки що до них силовики не змогли дійти. Завдання зараз з ранку номер один. Сподіваюся, максимально швидко зможемо їх евакуювати та доставити до медзакладу, - сказав він.

Він також додав, що загиблих зараз немає і він чекає на завершення "контртерористичної операції".

Російські Телеграм-канали вночі 23 травня повідомляли, що на будівлю ФСБ в Бєлгороді нібито скинули вибухівку. Також атаковано будівлю місцевого МВС.

У Бєлгороді, ймовірно, на будівлю ФСБ скинуто вибухівку з дрону. На даху однієї з будівель видніється дим. Дорогу до будівлі перекрито. На місці вже знаходяться пожежні та оперативні служби, - написав один з каналів.

Що відбувається в Бєлгородській області

Зранку 22 травня російські добровольчі батальйони "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" заявили, що зайшли на територію Бєлгородської області і створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ, звідки росіяни не зможуть обстрілювати Україну.

Також вони збираються "звільняти всю Росію від путінського диктату та припинення злочинної війни".

В області оголосили про запровадження правового режиму "контртерористичної операції".

У ГУР заявили, що в області проводиться операція для "створення смуги" безпеки виключно за участі громадян Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?