У Білорусь прибули два ешелони з військовими й технікою РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусь прибули два ешелони з військовими й технікою РФ

У Білорусь прибули два ешелони з військовими й технікою РФ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися білоруським партизанам, армія Російської Федерації перекинула до Білорусі ще два своїх ешелони з особовим складом і військовою технікою.

Джерело: моніторингова група Беларускі Гаюн

2 ешелони з військовими й технікою РФ прибули до Білорусі

Згідно з останніми даними, до Білорусі прибули ще декілька нових ешелонів ЗС РФ з особовим складом і військовою технікою.

Партизани заявляють про те, що 2 ешелони з Російської Федерації були відправлені зі ст. Кантемирівка (Воронезька область, РФ) 8 і 9 січня.

За словами представників моніторингової групи, перший налічував 43 вагони, з яких 1 пасажирський (близько 50 осіб) і 42 вагони-платформи. Він прибув на залізничну станцію Слонім (Гродненська область, Білорусь) 11 січня о 00:15.

Серед техніки в ешелоні прибули: мін. 2 бензовози Урал, 2 БТРи, 6 вантажівок (Урал і КамАЗ, деякі - КУНГи), і 1 причіп (генератор), 1 автокран КамАЗ, 2 бензовози МАЗ і 1 УАЗ Патріот. На деяких машинах був знак "Z", - йдеться в повідомленні.

Фото - скриншот

Окрім того, наголошується, що наступного дня, 12 січня о 08:00, на станцію Слонім із Кантемирівки прибув ще один ешелон ЗС РФ, що налічував уже 52 вагони: 3 пасажирських (≈150 осіб) і 49 вагонів-платформ.

Білоруські партизани звертають увагу на те, загалом до Білорусі з Росії цього разу прибули щонайменше 91 одиниця техніки та близько 200 осіб особового складу.

Чи планує РФ повторний наступ з території Білорусі

Як уже згадувалося раніше, військовий експерт та радник Міноборони Сергій Кузан повідомив, що поки ризик повторного вторгнення армії РФ з території Білорусі залишається вкрай низьким.

За його словами, очільник Кремля Володимир Путін досі не прийняв рішення про нове вторгнення, оскільки знаю, що у армії РФ на цьому напрямку вкрай мало шансів для прориву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?