У Дагестані протести проти мобілізації переросли у стрілянину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Дагестані протести проти мобілізації переросли у стрілянину

У Дагестані протести проти мобілізації переросли у стрілянину
Джерело:  online.ua

У Дагестані на території РФ проходять протести проти оголошеної Кремлем часткової мобілізації. 

Джерело:   "Медуза"

По всій РФ проходять протести проти мобілізації 

Видання зазначає, що у селі Ендирей місцеві жителі під час протестів перекрили федеральну трасу. У натовпі мітингарів та силовиків чути автоматні черги.

За інформацією ЗМІ, з цього села мобілізували 110 осіб, тож люди вийшли на вулиці "щоб захистити своїх синів, братів та чоловіків".

Судячи з кадрів очевидців, поліція пострілами у повітря спробувала розігнати протестувальників. Наразі не відомо, чи є постраждалі, або затримані внаслідок протесту.

Разом з тим в Хасавюртівському районі Дагестану перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала.

Відомо, що на місце вже приїхали місцеві чиновники, на одному з кадрів помітно, як жителі озвучують їм свої вимоги.

Telegram-канали пишуть, що цей мітинг може бути не короткотривалим, оскільки головний збір планується в центрі Махачкали (столиця республіки) о 15:00 за місцевим часом.

При цьому так званий голова окупаційної адміністрації анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив про виконання плану щодо часткової мобілізації на території півострова.

Сьогодні до кінця дня мобілізаційні заходи у Криму будуть завершені, - цинічно заявив Аксьонов.

Представник президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що за кілька днів кримські татари на окупованому півострові отримали понад 1 тис 500 повісток у рамках оголошеної РФ мобілізації.

Ми бачимо, що РФ у принципі протягом пів року цієї війни намагалася закликати і відправляти на війну в основному людей з так званих національних республік. Фактично винищуючи таким чином малі народи, нечисленні корінні народи РФ. Щодо окупованого Кримського півострова, вони справді акцент роблять, - зазначила Ташева.

За її словами, до кремлівської армії мобілізують не лише осіб призовного віку, а й чоловіків у віці за 60 років.

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, оголошення мобілізації та йомовірне введення військового стану на території РФ свідчить про фактичну поразку Кремля у війні проти України.

Подоляк наголосив, що наразі кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін фактично визнає, що уся контрактна армія РФ, яка нібито мала захопити Україну за 3 дні, фактично знищена.

Ця людина, на прізвище Путін практично сьогодні говорить своєму суспільству одну річ: ми програємо війну і тому зараз істерично шукаємо будь-які ресурси, щоб хоча б цей процес загальмувати, - наголошує представник ОП.

Подоляк зазначив, що якщо раніше до повномасштабного вторгнення росіяни їздили по світу, подорожували та заробляли, то зараз вони "вимушені залишатися у Росії без грошей та нормального ставлення від міжнародної спільноти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?